Erdoğan: Çözüm sürecini provoke edenlere farklı muamele yapılabilirdi...

İLAHİYAT FAKÜLTESİNİN AÇILIŞINI YAPTI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantpe'teki temasları kapsamında Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu tarafından Gaziantep Üniversitesi’ne yaptırılan Sani Konukoğlu İlahiyat...

07 Mart 2015 Cumartesi 20:57
Erdoğan: Çözüm sürecini provoke edenlere farklı muamele yapılabilirdi...






İLAHİYAT FAKÜLTESİNİN AÇILIŞINI YAPTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantpe'teki temasları kapsamında Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu tarafından Gaziantep Üniversitesi’ne yaptırılan Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi’nin açılışını yaptı.
Açılış öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Hatip okullarındaki öğrenci sayılarının 1 milyona ulaştığını söyledi. Fakülte binasının dış görünümünden etkilendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat dönemi sonrasında İmam Hatip'lerdeki öğrenci sayısının 60 bine düştüğünü hatırlatarak, şunları söyledi: "O dönem, bizler için imam hatipli 4 evlat sahibi olan, imam hatipli bir Cumhurbaşkanı için, bizim için hüzün olmuştu. Şu anda rabbimize hamd ediyorum, imam hatiplerdeki öğrenci sayısı 1 milyona ulaştı. Bu, bir şeyi gösteriyor. Bu, bir talep meselesi. Demek ki bu ülkede bizim vatandaşımızda bu konuda bir açlık vardı ki; imkan, zemin hazırlanınca yavrularını meslek liselerine, İmam Hatip'lere gönderdiler."
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından dua edildi ve Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu tarafından yaptırılan Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi'nin açılışı yapıldı. Fakülte binasını gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, annesi Tenzile Erdoğan ile birlikte çizilmiş karakalem resim hediye etti. Kentteki temaslarının tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya döndü.

FOTOĞRAFLI

Son Güncelleme: 07.03.2015 21:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.