Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine sert yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de 23 Nisan oturumunda yaşanan gerilime ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Genel Kurul'da yaşananlar rezalet" dedi

23 Nisan 2018 Pazartesi 17:50
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine sert yanıt






Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine sert yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de 23 Nisan oturumunda yaşanan gerilime ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, " Genel Kurul'da yaşananlar rezalet" şeklinde konuştu. Erdoğan yaşananlar sonrası Meclis'ten ayrıldı. Erdoğan'ın ardından Bahçeli'de Genel Kurul'dan ayrıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Bahçeli'nini ayrılmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Demokrasi ayıbı, içlerine sindiremiyorlar" dedi.

MECLİS'TE NELER OLMUŞTU?


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 98. yılında 23 Nisan Özel Oturumu düzenleniyor. Milletvekilleri açıklamalarda bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşmasını tamamladı. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında tartışmalar yaşandı. Başbakan Binali Yıldırım da, Kılıçdaroğlu'nun konuşması sonrası Meclis Başkanı'ndan süre isteyerek yanıt verdi. Yıldırım'ın sözleri üzerine CHP Grup Başkanvekili Özel'den de cevap geldi

KILIÇDAROĞLU İLE AK PARTİ'Lİ VEKİLLER ARASINDA TARTIŞMA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz gecesi şehit olmuş tüm vatandaş ve emniyet güçlerimizi rahmetle anıyorum. O gece palamentoda bulunan arkadaşlarımızı da saygıyla selamlıyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu söz o hakkın nasıl kullanılacağını da aktarır. 15 Temmuz'da burada olan arkadaşlarımızın bazıları 20 Temmuz OHAL darbesiyle bu haklarını bırakmak zorunda kalmışlardır. Biz tek adam rejiminin mirasçısı olmadık, olmadığımız için de mutluyuz." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 20 Temmuz OHAL darbesi demesinin ardından AK Parti sıralarından itirazlar yükseldi. Bunun üzerine AK Parti sıralarıyla diyaloğa giren Kılıçdaroğlu, "Sizi rahatsız etmesin beyefendi, 20 Temmuz darbesini reddediyorum. Sizler yetkilerinizi başkalarına devredebilirsiniz. Kimse bu Gazi Meclis'in yetkilerini başkasına devredemez. Demokrasilerde seçilmişler millete hesap vermekle yükümlüdürler." ifadelerini kullandı.

Eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Soru önergelerine bile cevap verilmemektedir. Bu durum yasama organının, yürütme organını tanımaması demektir. Siz, Gazi Meclis'in, milletin hakkını sormyacak mısınız? Egemenlik bir zümreye, bir sınıfa verilemez. Bu bayram gününde bu gerçekleri bu çatı altında söylemek benim görev ve sorumluluğumdur. Gazi Meclis'in yetkileri bugün büyük ölçüde elinden alınmıştır. Meclis'in hakkını aramayanları tarih asla affetmeyecektir." dedi.

AK Parti grubunun bulunduğu sıralardan tekrar seslerin yükselmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Hanımefendi dedikodu yapacaksanız dışarıda yaparsınız. Hanımefendi nedir derdiniz, birazdan gelir konuşursunuz." dedi.

Kılıçdaroğlu son sözüm çocuklara diyerek, "Biz çocuklarımızı küreselleşen dünya ile bütünleşen, yaşadıkları dünyayı sorgulayan, haberleşme yetenekleri gelişmiş çocuklar olarak yetiştirmek istiyoruz. Özgür ve eşit gelecek, özgürce yetişen nesillerle mevcuttur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.