Erdoğan'dan Yıldırım'a: Rabbim bize Binali Bey gibi güzel dostlar nasip etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım'a Şeref Madalyası tevcih töreninde konuştu.

13 Temmuz 2018 Cuma 12:52
Erdoğan'dan Yıldırım'a: Rabbim bize Binali Bey gibi güzel dostlar nasip etti






Erdoğan'dan Yıldırım'a: Rabbim bize Binali Bey gibi güzel dostlar nasip etti

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım'a Şeref Madalyası tevcih töreninde konuştu. Erdoğan, Binali Yıldırım hakkında, "Rabbim bize Binali Bey gibi güzel dostlar nasip etti. Dostluk yolun sıkıntılarına karşı beraber göğüs germektir. 40 yıllık dostluğumuz pek çok imtihanı atlatmıştır. Binali Bey en uzak yollardan kuş kanadıyla gelmiştir. Onun için ulaştırma bakanı olmuştur" dedi.

   Binali Yıldırım da Erdoğan'a başbakanlık mührünü teslim ederken, "40 yıl önce başladığımız bu yolculuk ebediyete kadar devam edecektir" ifadelerini kullandıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım'a Şeref Madalyası tevcih töreninde konuştu. Erdoğan, "Siyasette aynı değerleri paylaştığınız yol arkadaşlarınızın değeri her şeyin üstündedir" dedi.

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Meclis Başkanı Binali Yıldırım'a şeref madalyasını tevcih ederken, Yıldırım da Erdoğan'a başbakanlık mührünü teslim etti. Yıldırım, "Milletimiz ve ülkemiz adına, bu ulvi makamları teslim eden Başbakanlık mührünü, binlerce yıllık devlet kültürümüzün nişanı olaran mührü zat-ı alinize arz etmekten şeref duyuyorum" ifadelerini kullandı.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Yıldırım'a şeref madalyası tevcih etti. Yıldırım da Erdoğan'a başbakanlık mührünü teslim etti. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bizim burada takdim ettiğimiz madalya, fedakarlıklar karşısında vefa borcumuzun nişanesidir. Bu madalyanın bir başka gayesi de hizmet ehlini yeni projeleri, yeni eserler için teşvik etmektir. Son 16 yılda millletvekili, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan olarak hizmet eden Binali Bey, bundan sonra Meclis Başkanı olarak hizmet etmeye devam edecektir. Uzlaşmacı, kuşatıcı tavrını Meclis Başkanlığı sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum.

   Siyasette aynı değerleri paylaştığınız yol arkadaşlarınızın değeri her şeyin üstündedir. Rabbim bize Binali Bey gibi güzel dostlar nasip etti. Dostluk yolun sıkıntılarına karşı beraber göğüs germektir. 40 yıllık dostluğumuz pek çok imtihanı atlatmıştır. Binali Bey en uzak yollardan kuş kanadıyla gelmiştir. Onun için ulaştırma bakanı olmuştur.Kendisi 40 yıllık yoldaşlığımızda hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi, hiçbir zaman da yolunu şaşırmadı. Üstlendiği her görevi ehliyet, liyakatla en güzel şekilde yerine getirdi. Son 16 yılda ulaştırma, haberleşme ve denizcilik alanında Binali Bey'in mutlaka imzası vardır. Pek çok tarihi atılımı birlikte hayata geçirdik. Binali Bey 15 Temmuz gecesi cesaretiyle milletimizin gönlündeki yerini ayrıca pekiştirmiştir. Binali Bey o gece tarihi bir duruş sergilemiştir. Terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadelenin en büyük destekçilerindendir. 40 yıldır mesai, dava, yol arkadaşlığı yaptığım Sayın Binali Yıldırım'a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."

Haberturk

Son Güncelleme: 13.07.2018 20:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.