Erdoğan: Hakan Fidan'a kırgınım

Usta Gazeteci Rahim Er uzun zamandır ara verdiği röportajlara geri döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gazetesi'nde bugün yayınlanan röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu

04 Mart 2015 Çarşamba 09:32
Erdoğan: Hakan Fidan'a kırgınım






Erdoğan: Hakan Fidan'a kırgınım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT müsteşarlığı görevinden istifa ederek politikaya atılmaya karar veren Hakan Fidan'a kırgın olduğunu söyledi. Üçte biri Meclis'ten geçen İç Güvenlik Paketi'ni savunan Erdoğan, Hakan Fidan'ın MİT'ten istifasına ilişkin, “Müsaade edilmiyorsa kalması gerekirdi” şeklinde konuştu. Türkiye Gazetesi Yazarı usta gazeteci Rahim Er, uzun bir aradan sonra çıktığı haber turunda Erdoğan'la görüştü. Türkiye Gazetesi'nde bugün geniş şekilde yer alan röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli açıklamaları var. İşte o haberden önemli satırbaşları:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı zamanda Umre de yaptığı iki günlük Suudi Arabistan ziyaretini tamamladı. Ankara'ya dönüş yolunda, gezisini takip eden gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Suudi Arabistan'la ilişkilerden Mısır sorununa, paralel yapıyla mücadeleden iç güvenlik paketine kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları özetle şöyle: 

Suudi Arabistan geziniz, beklentilerinizi karşıladı mı? 

Sağolsunlar, beklentilerimizi karşıladılar. İlgi ve alakada bir artış var. İlişkilerimizin gelecekte çok daha iyi olacağına dair umutlarım arttı. Siyasi, askeri, güvenlik, terörle mücadele ve insani yardımlar alanlarında müşterek çalışmalara girebileceğimizi teyit ettik. Bölgesel sorunlar noktasında ise hemen bütün ülkelerle ilişkiler açısından yaklaşımımız büyük ölçüde örtüşüyor. Mısır'da biraz farklılıklar olsa da, ikili ilişkilerimiz bu konudan bağımsız.
Örneğin Suriye ile ilgili güvenli bölge ve eğit-donat noktasında aynı şeyleri düşündüklerini ifade ettiler. Yakın zamanda, gerek Muhammed Bin Naif gerekse Muhammed Bin Salman'ın Türkiye'ye geleceklerini umut ediyorum.

DAIŞ konusu da gündeme geldi mi?


Terörle mücadele elbette gündemimizdeki önemli bir konuydu. DAIŞ konusundaki hassasiyet tabii ki devam ediyor.

DEVRAN DÖNEBİLİR

Kral, Sisi'yle de görüştü. Size Sisi'den herhangi bir mesaj iletildi mi?

Hayır, herhangi bir mesaj iletilmiş değil.

Mısır'da İhvan liderlerinin siyaset yapabilmeleri, idam cezalarının kaldırılması gibi hususlar gündeme geldi mi?

Mısır'da yüzde 52 oyla iş başına gelmiş Cumhurbaşkanı hala içeride. 18 bin siyasi tutuklu var. Binlerce insan idama mahkûm edildi. Kontrollü bir yumuşama olmazsa, sosyal patlama olabilir. Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye; bölgenin en önemli ülkeleri. Bölgenin barış, huzur ve refahı için birlikte hareket etmek önemli. Burada Suudi Arabistan bir adım atacak olursa, devran tersine dönebilir.

“Yasa dışı dinleme” soruşturmasında gözaltına alınan 54 kişi serbest bırakıldı. Paralel yapı uzantılarının hala tehdit dilini kullanmasını nasıl yorumluyorsunuz?

Serbest bırakılma konusundaki haber benim açımdan da şaşırtıcı oldu. Ancak konu tabii yargı sürecinde bir mesele olduğu için, değerlendirmeye girmem uygun olmaz. Bahsettiğiniz uzantıların, o tür bir dil kullanmasından toplum da rahatsız elbet. “Ben bilmediklerinizi biliyor, duymadıklarınızı duyuyorum” diye adeta devletle dalga geçmeye kalkışıyorlar. Devlet, her türlü kanunsuzluğun peşinde olacaktır. Er ya da geç gereği yapılacaktır.

FİDAN'A KIRGINIM

İç güvenlik paketine yönelik muhalefetin eleştirileri var. Yasa Tasarısı'nı inceleyebildiniz mi?

Yasa tasarısını inceledim. Eksiği var, fazlası yok.

Hakan Fidan meselesinde kırgın olduğunuzu söylemiştiniz. Hala aynı hissiyatta mısınız?

Kanaatimi daha önce de söyledim. Buna rağmen istifa edip adaylık söz konusu olmuş ise elbette bir kırgınlık söz konusudur. MİT sıradan bir kurum değildir. Devletin en önemli kurumudur. İstihbarat teşkilatı zayıfsa, o devletin ayakta kalması mümkün değildir.
Onu böyle bir göreve getiren benim. Madem öyle, müsaade edilmiyorsa ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki kırgınım.
Son Güncelleme: 04.03.2015 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.