Erdoğan: Seçim sonucu 7 haziran gibi olursa sorumlusu YSK'dır

Erdoğan, sandık taşıma konusunda YSK'nın tavrını eleştirdi. Erdoğan Fransa gezisi öncesi yaptığı açıklamada 'Eğer aynı sonuç çıkarsa sorumlusu YSK olacaktır' dedi..

04 Ekim 2015 Pazar 13:03
Erdoğan: Seçim sonucu 7 haziran gibi olursa sorumlusu YSK'dır






Erdoğan: Seçim sonucu 7 haziran gibi olursa sorumlusu YSK'dır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada 'Eğer seçim sonuçları yine 7 haziran gibi olursa bunun sorumlusu Yüksek Seçim Kurulu'dur' dedi.

7 HAZİRAN GİBİ OLURSA SORUMLUSU YSK OLUR

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi; Burada bir kavramı yanlış tespit ediyoruz. Sandık taşıma değil sandıkların yer belirlenmesi olarak değerlendirmek lazım. YSK'nın yanlışa düştüğü yer de burası olmuştur. Oy kullanma mahallerini neresi belirle ilçelerde ilçe seçim kurulu belirler.

Oy nerede kullanılacak hangi sandık nerelere yerleştirilecek onlar yapar. Şimdi ise bu seçimlere giderken özellikle belli bölgelerdeki sıkıntıları da göz önüne alarak vatandaşın demokratik hakkını en iyi şekilde kullanma hakkını sağlama görevi kimdedir ilçe ve il seçim kurulundadır.

Yoksa taşımalı sistem bunlar anayasa değişikliği gerektiren konular. Durum böyle olunca sandık mahallerinin belirlenmesi konusnda bazı ilçe seçim kurulları ne yaptı belli yerler belirledi.

YSK'nın bu kararı o kararları da yok saymış oldu. Temenni ederim ki bu seçimlerde 7 Haziran'da yaşanan sıkıntıları yaşamayız. Şayet yaşarsak da bunun sorumlusu YSK'dır. Dün bir dostumla görüştüm eşim oy kullanamadı onun oyunu oradaki kurul üyesi kullandı. Arkadaşlar öyle dışardan anlatıldığı gibi değil. Bölge 7 Haziran'da çok sıkıntılı dönemi yaşadı.

SADECE KENDİLERİNE GELDİĞİNDE YANDIM DEMESİNLER

Bu konuyla ilgili olarak her zaman şiddetin karşısında olduğumuzu söyledik. Bununla ilgili de basın başdanışmanım gerekli açıklamaları yapmasının ötesinde kendisiyle de görüşmeleri yaptı. Olayı tasvip etmek mümkün değil ancak köşelerinde başka köşe yazarlarını lanetleyen onları hedef gösteren yazılardan da bu arkadaşlarımızın kaçınması lazım.

Bir çok yayın gruplarına biliyorsunuz şiddet gösterileri yapılmıştır ses bombaları atılmıştır silahla araçları taranmıştır bunlar da olmuştur. Bu insanlar acaba kendileri ne durumdaydı bunu da sormak lazım.

Şiddetin karşısındayız hele hele basın özgürlüğü karşısındaki tavrımız başbakanlık dönemimizden bu yana bellidir. Bundan sonra da biz aynı çizdge aynı noktadayız. Yeter ki bütün medya aynı hassasiyeti göstersinler kendilerine geldiğinde yandım demesinler.

 
Son Güncelleme: 04.10.2015 13:06
Anahtar Kelimeler:
ErdoğanCumhurbaşkanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.