Eroğlu: İzmir'i ideolojik hale getirmeyin

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege Bölgesi Gelişim Projesi (EGEGEP) ile bakanlığının 2019 yılına kadar Ege ve İzmir'e neler yapacaklarını açıkladı. Eroğlu, İzmirli'ye “Boş hayaller peşinden koşmayın. İzmir'i ideolojik...

29 Mayıs 2015 Cuma 13:31
Eroğlu: İzmir'i ideolojik hale getirmeyin






ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege Bölgesi Gelişim Projesi (EGEGEP) ile bakanlığının 2019 yılına kadar Ege ve İzmir'e neler yapacaklarını açıkladı. Eroğlu, İzmirli'ye “Boş hayaller peşinden koşmayın. İzmir'i ideolojik hale getirmeyin" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Manisa, Adın, Denizli, Muğla. Afyon, Kütahya ve Uşak illerini kapsayacak EGEGEP'in (Ege Bölgesi Gelişim Projesi) 2019 yılına kadar tamamlanacağını belirtti. EGEGEP için büyük bir ekiple altı aylık bir çalışma yaptıklarını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
“Sözde değil özde bir proje hazırladık. Sloganımız, 'onlar konuşur AK Parti yapar.' 25 milyarlık 4 bin 547 projeyi tamamlayacağız. Proje, Ege Bölgesi'nde olacak. 358 baraj ve gölet, 586 sulama tesisi, 87 içme suyu temin tesisi, 33 hidroelektrik santral tesisi, 804 dere ıslahı, bin 42 köprü, 1 atık su arıtma tesisi, 8 havza yönetim planı, 759 ağaçlandırma ve ormanlık, 23 şehir ormanı, 72 bal ormanı, 362 mesire yeri, 115 tabiat turizmi çalışması, 1 ulusal biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi yer alıyor. 4.3 milyon dekar araziyi sulamaya açılacak. Yılda 4 milyar lira zirai gelir artışı sağlanacak. 4 milyon 800 bin kişiye ilave içme suyu temin edilecek. 2 milyar kilowatt/saat yıllık hidroelektrik enerji üretimi sağlanacak. 452 köyde 452 gelir getirici orman kurulacak."
Bakan Eroğlu, terapi ormanı ve çocuk ormanı kurduklarını bunların yerinin ve İzmir'le ilgili yapılacak projelerin detaylarının perşembe günü Başbakanlık Ofisi'nde düzenleyeceği toplantıda açıklayacağını söyledi.
İZMİR'E 2019 YILINA KADAR YAPILACAKLAR
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2019 yılına kadar İzmir'e yapılacak projeleri şöyle açıkladı:
“50 baraj ve gölet, 53 sulama tesisi, 10 içme suyu temin tesisi, 83 dere ıslah tesisi, 9 dere ıslah projesi kapsamında köprü, 1 şehir ormanı, 7 bal ormanı, 78 mesire yeri, 76 ağaçlandırma ve ormanlık projesi, 5 gelir getirici orman, 1 fidancılık, 58 otomatik meteorolojik gözlem istasyonu, 1 meteoroloji radarı, 1 yüksek atmosfer gözlem tesisi, 1 yıldırım tespit ve takip sistemi, 30 tabiat turizmi etkinlik alanında çalışma, 2 biyolojik çeşitlik projesi."
TOKİ DAR GELİRLİYE KONUT YAPACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, bazılarının kendisini “İzmir'i biliyor mu?" diye eleştirdiğini belirterek, “İzmir'de ayak basmadığım yer kalmadı benim. İzmir'de iş yapmaktan birinci Kordon'da gezecek zaman bulamadım" dedi. Bakan Eroğlu, TOKİ'nin İzmir'de bugüne kadar 14 bin 564 konut yaptığını, seçimden sonra isteyen emeklilere, memurlara, dar gelirlilere konut yapacaklarını söyledi. Eroğlu, bu evlere ayda 180- 200 lira ödeme ile sahip olunacağını belirterek, “Büyük bir planlama yapıyoruz. Muhteşem bir TOKİ seferberliği başlatıyoruz. Kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Bazıları söz verir ama onlarınki havada asılı kalır bizimki yere basar" dedi.
“İSTİKRAR SÜRSÜN İZMİR BÜYÜSÜN"
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İzmirli'den ideolojik düşünmemesini isteyerek, şunları söyledi:
“İzmir için büyük düşünün pozitif düşünün. Boş hayaller peşinden koşmayın. İzmir'i ideolojik hale getirmeyin. Biz herkesi seviyoruz. Biz İzmir'i geliştirmek, kardeşliğimizi daha da pekiştirmek ve hizmet etmek için daha müreffeh geleceğe emin adımlarla yürüyen bir İzmir bırakmak istiyoruz. Vatanı, milletimizi, devletimizi en çok seven biziz. Bunun için istikrarın sürmesi gerekiyor. İstikrar sürsün İzmir büyüsün. Muhalefete şunu söylüyorum. Hep konuşuyorsunuz biraz proje üretin. Bizim projelerimizin açılacağı saat ve dakika belli. Kılıçdaroğlu ne yapacak? Kendi bölgesinde hangi vaatte bulunacak ne diyecek? Basın emekçileri için orjinal bir düşüncem var. Onu şimdi söylemem doğru değil."

FOTOĞRAF
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.