Erol Dora : Hdp Olarak Sonuna Kadar Bu Barış Sürecinin Takipçisi Olacağız

Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, "Diyarbakır'da son vuku bulan olayı parti olarak kınıyoruz. Biz ölen bütün insanlar için aynı acıları duyuyoruz. Ölen asker, polis, gerilla arasında bir ayırım yapmadık....

30 Ekim 2014 Perşembe 16:12
Erol Dora : Hdp Olarak Sonuna Kadar Bu Barış Sürecinin Takipçisi Olacağız






Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, "Diyarbakır'da son vuku bulan olayı parti olarak kınıyoruz. Biz ölen bütün insanlar için aynı acıları duyuyoruz. Ölen asker, polis, gerilla arasında bir ayırım yapmadık. Biz HDP olarak sonuna kadar bu barış sürecinin takipçisi olacağız" dedi.

Dora, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Karaman'daki maden kazasına değinen Dora, dün kendisi ve HDP heyeti olarak Ermenek İlçesi'ndeki olay yerinde incelemelerde bulunduklarını belirterek, Bu madende yaşanan olayda önceki maden faciaları gibi göz göre göre geldi. Bu madenin çalıştırılmasının güvensiz olduğuna dair var olan ve bakanlığa sunulmuş raporların alınmadığı gibi, güncel denetimlerde de görülen eksiklikler tamamlanmadan üretimin sürdürülmesine göz yumulduğu bilgisini de edinmiş bulunuyoruz" dedi.

Bir gazetecinin, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın çözüm sürecinin tıkandığı yönünde açıklamaları olduğunun hatırlatılması üzerine Dora, "Süreç 2003'de başlatıldı. Bu iki taraflı bir süreçtir. Şimdiye kadar devam eden bir süreçtir. Hemen bitmesi noktası değerlendirmeler yapmak barış süreciyle çelişmektedir. Türkiye'de olumsuz hadiseler yaşadık. Bunlar hepimizi üzen olaylar. Özellikle Diyarbakır'da son vuku bulan olayı parti olarak kınıyoruz. Biz ölen bütün insanlar için aynı acıları duyuyoruz. Ölen asker, polis, gerilla arasında bir ayırım yapmadık. Biz HDP olarak sonuna kadar bu barış sürecinin takipçisi olacağız. Bu anlamda hem ilgililer, iki taralı bir süreçtir. Hükümet de bunun bilincinde olarak yapılacak müzakereler tek taraflı olmadığını, karşılıklı diyalogla bunun yürütülebileceğine ilişkin politikalarını açıkta ortaya koyması gerektiğine inanıyoruz. Basın üzerinden bu tür açıklamalar yapılmak yerine biran önce taraflar diyalogla geçmesi gerektiğine inanıyoruz" diye cevapladı.

Peşmergenin geçişi sırasında 'Yaşasın Obama' sloganları atıldığının sorulması üzerine Dora, "Halk özgürdür. Herkes lehine tezahüratta bulunabilir" yanıtı verdi.

HDP'nin Kobani için 1 Kasım'da eylem çağrısı yaptığının sorulması üzerine Dora, "Daha önceki eylemlerde üzücü olayların yaşandı. Kobani'nin düşmemesi için demokratik bir çağrı yapıldı. Kobani kazandığında, demokrasi, çözüm süreci, Türk ve Kürt kardeşliği kazanacaktır. Çağrılar, demokratik ilkeler çevresinde, şiddetten uzak bir tepki gösterme olmalı" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.