Esrarengiz çelenk: Kılıçdaroğlu adına gönderilen çelenk ortalığı karıştırdı

Bandırma'da tören alanına getirilen ve üzerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının yazıldığı çelengin gizemi çözülemedi. Çelengi kimin gönderdiği henüz bilinmiyor.

08 Ekim 2016 Cumartesi 16:14
Esrarengiz çelenk: Kılıçdaroğlu adına gönderilen çelenk ortalığı karıştırdı






Esrarengiz çelenk: Kılıçdaroğlu adına gönderilen çelenk ortalığı karıştırdı

Atatürk'ün Bandırma'ya geliş yıldönümü törenleri sırasında, anıta getirilen çelenk ortalığı karıştırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın adının yazıldığı çelenkin Atatürk Anıtı'na konulmasına CHP ilçe başkanı engel oldu. CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay, esrarengiz çelengin kendileri tarafından sipariş edilmediğini belirterek 'Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenlerin bir yönetmeliği vardır. Bu çelenk yönetmeliklere aykırı. Sayın Genel Başkanımız'ın bu çelengi göndermediğini biliyoruz. Genel Merkezimiz de böyle bir çelenk siparişi vermediğini duyurdu. yönetmeliğe aykırı olduğu için müdahale ettik' dedi.

ÇELENK ALANDAN UZAKLAŞTIRILDI



Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'in Bandırma ilçesine gelişinin 91'nci yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı'nda yapılan törene gönderilen üzerinde 'Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı' yazılı çelenk krize neden oldu. Çelengin bilgileri dışında yollandığını öne süren CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay, "Protokol gereği siyasi partilerin çelenk koyması yasak" diyerek çelengi tören alanından uzaklaştırdı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma'ya gelişinin 91'inci yıldönümü nedeniyle ilk tören Atatürk'ün Bandırma'ya ayak bastığı tarihi iskelede yapıldı. Atatürk'ü temsilen, üzerinde dev posteri ve Türk Bayrağı bulunan römorkör iskeleye yanaştı. Römorkörden çıkan bir öğrenci elinde bulunan Türk bayrağını Kaymakam Tuncel Sonel'e öperek verdi. Belediye bandosunun Atatürk'ün sevdiği parçaları çalmasıyla devam eden kutlama törenleri, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Buradaki törende Atatürk ve şehitler anıtına çelenkler konuldu. Bu sırada tören alınına gönderilen üzerinde CHP ablemi bulunan 'Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı' yazılı çelenk kısa süreli soruna neden oldu. Bu çelengin kendilerinin dışında yollandığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay, şöyle dedi:


"Bu törende Atatürk Anıtı'na kimlerin çelenk koyacağı belli. Bunun dışında siyasi partiler dahil çelenk konulması yasak. Ayrıca bu çelenk bizim dışımızda yollandı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adına çelenk gönderecekse, bunu biz gerçekleştiriyoruz. Biz de böyle bir sipariş vermedik. O yüzden kaldırdık."
CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay, daha sonra yaptığı açıklamada ise çelengi gönderen çiçekci ile görüştürkelerini, siparişin kendisine Ankara'dan geldiğini söylediğini bildirdi. Atakay, "Partimizin genel merkezi ile de konuştuk. Onlarda böyle bir talepte bulunmadıklarını açıkladılar" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.