Genel Başkanı Karslı: Meclis'te Merkez Parti'ye Önemli Katılım Olacak

19 Ekim 2014 Pazar 16:45
Genel Başkanı Karslı: Meclis'te Merkez Parti'ye Önemli Katılım Olacak






Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - MERKEZ Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, 60'tan fazla ilde örgütlendiklerini, kongrelerini tamamlayıp 2015 seçimlerinin startını vereceklerini söyledi. Karslı, 25 Ekim kongresinden sonra partisine Meclis'teki milletvekillerinden önemli katılım olacağını söyledi.
Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi olan Abdurrahim Karslı, partisinin il teşkilatını açmak için geldiği Antalya'da basın toplantısı yaptı. Kendisinin geçmişte "Yarabbim beni siyasetten, şeytandan uzak tuttuğun gibi uzak tut" diye dua ettiğini anlatan Karslı, Burhan Kuzu'nun oda arkadaşı, Mustafa Şentop'un ise kendisinin öğrencisi olduğunu anlattı. Siyasetin içinde bir çok arkadaşı varken siyasetten uzak durduğuna dikkat çeken Karslı, neden siyasete girdiğini şöyle anlattı:
“Cemil Meriç diyor ki, 'İnsafı olan, aklı olan, vicdanı olan fikir adamı hiçbir şeye ipotekli değildir. Ama memleket tehlikedeyse ben fikir adamıyım diye kenarda durmak da bir alçaklıktır.' İşte ben o alçaklığı yapmamak için siyaset yapıyorum."
"AK PARTİ'DEN DE KATILIM BEKLİYORUM"
Geçen 7 Temmuz'da kurulan partinin kısa sürede 60'dan fazla ilde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladığını belirten Karslı, 25 Ekim'de kongrelerini tamamlayıp 2015 seçimlerinin startını vereceklerini söyledi. Merkez Parti'nin içinde her görüşten kişiye yer olduğunu anlatan Karslı, 25 Ekim kongresinden sonra partiye TBMM'den de çok ciddi katılım olacağını ileri sürdü. AK Parti'den de katılım beklediğini anlatan Karslı, şu anda sokakta kimsenin, oy verdiği partisinden memnun olmadığını da iddia etti.
Cemaat partisi olmadıklarını da söyleyen Karslı, “Biz Türkiye'nin partisiyiz, biz insanlığın partisiyiz" dedi. Karslı, Merkez Parti'nin her görüşe yer veren bir siyasi parti olduğunu belirterek, partinin logosundaki insan figürüne ve adalet terazisine dikkat çekti.
Hükümetin taksit taksit demokrasi paketleri açıkladığını belirten Karslı, adaletin olmadığı yerde kalkınmanın da olamayacağını, özelleştirmelerle 50 milyar dolara satılan kamu varlıklarının gerçek değerinin de aslında 500 milyar dolar olduğunu ileri sürdü.
DOSYALARI VİCDANLAR YENİDEN AÇACAKTIR
Karslı, 17 Aralık 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesine tepki gösteren Karslı, "Bu dosyalar ortada. 12 Eylül darbesiyle ilgili Kenan Evren de hüküm koymuştu. 'Yapılan işlemlerle ilgili yargılama işlemi yapılamaz' demişti, yapıldı" dedi.
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği bazı sözlere katıldığını da anlatan Karslı, "Hırsızlık babadan oğula geçer diyor. Yerden göğe haklı. Anadolu'da ön teker nereden giderse arka teker de oradan geçer derler. Gerçekten üzülüyorum. Maalesef çok güzel sözleri var" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
Son Güncelleme: 06.02.2017 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.