Güreş İzleyenler Vali’yi Islıkladı

Edirne'de bu yıl 654'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin resmi açılışı, Sarayiçi Er Meydanı'nda yapıldı.

25 Temmuz 2015 Cumartesi 09:39
Güreş İzleyenler Vali’yi Islıkladı






 

Güreş İzleyenler Vali’yi Islıkladı

Edirne'de bu yıl 654'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin resmi açılışı, Sarayiçi Er Meydanı'nda yapıldı. Törene, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim ile çok sayıda güreş sever katıldı. Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunurken, geçen yılın başpehlivanı Fatih Atlı, Türk bayrağını göndere çekti. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geçmişini anlatan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, bu yıl rekor bir katılımla Kırkpınar'da güreşmek için 1924 pehlivanın kayıt yaptırdığını söyledi. 

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ise başpehlivanlara uyarılarda bulunarak, "Burası er meydanı, pehlivanlara er gibi, yiğit gibi güreşmek yakışır. İnanıyorum ki onlar da öyle güreşecek. Yaklaşık 5 saattir burada güreş izliyorum. Genç kardeşlerimiz çok iyi. Yüreklerini ortaya koyup güreştiler. İçlerinde hiçbir kin olmadan güreştiler. İnşallah başpehlivanlar da kendilerine yakışan güreşir yapar, seyirciler de onları alkışlar. Biraz önce bu tribünler doluydu. Bu seyirci güreş istiyor. Kıran kırana güreş olsun izlesinler istiyor. Umarım bu olur" dedi.   

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan da Kırkpınar'da dört ana unsuru olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Yiğit pehlivanlarımız, pehlivanları yüreklendiren, yorulduklarını hissettiklerinde dinlendiren 40 davul-zurnamız. Pehlivanlar güreşe tutuşmadan önce onları cesaretlendiren değerli cazgırlarımız Kırkpınar'a hoş geldiniz. Kırkpınar ağaları. Ne mutlu size ki Türk milletinin en büyük hasretlerinden biri olan yardımlaşmanın dayanışmanın veren el, alan elden üstündür anlayışının günümüzdeki temsilcilerisiniz. Sizler de hoş geldiniz. Sevgili ağam Seyfettin Selim, 6 kez Kırkpınar ağalığı yaparak erişilmesi güç bir rekora imza attınız. Sarayiçi'ne heykelini diktiniz, Edirneliler sizi gönlüne koydu, bağrına bastı. Biz de belediye olarak Kırkpınar tarihine altın harflerle yazdığınız isminizin bir nişanesi olarak tribüne Ağa Seyfettin Selim adını verdik. Hayırlı, uğurlu olsun." 

GÜREŞ SEVERLER VALİYİ ISLAKLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın ardından kürsüye gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise, "Batının nefreti, batının istilacı durumda olduğu bir zamanda, sevgiye, saygıya, dini temellere dayanan ve insanlara hoşgörüyü başta tutan helalleşerek birbirleriyle kucaklaşmayı getiren 1361'den bu yana o büyük insan, zamanın sultanı Murat Hüdavendigar'ın huzurunda birbirileriyle yenişmeye çalışan, yenmeye çalışan o güreşçilerimizi ve bu uğurda çayırda bu güreşleri izleyen I. Murat'ı, II. Murat ve IV. Mehmet, Abdülaziz'in ruhu şad olsun diyorum. Burada birbirleriyle kapışan güreşçilere, ölenlere rahmet, kalanlara da daha başarılı bir gün, bir gelecek vadetmelerini diliyorum. Edirneliler ata sporuna, örf ve adetine sahip çıkan, bunu 654 yıldır devam ettiren evladı fatihandır" dedi. Vali Şahin'in konuşması sırasında tribünlerde bulunan az sayıda güreş sever, ıslıklarıyla protesto etti. Islakları duyarak bir ara duraksayan Vali Şahin, daha sonra konuşmasını kısa kesip protokoldeki yerini aldı. 

RESMİ GEÇİT VE DAVUL ŞOV

Konuşmaların ardından Edirne Belediye Başkanlığı bando takımı eşliğinde, hakemler, genç pehlivanlar ve hakemler protokol tribünü önünden geçerek selamladı. Kırkpınar'ın vazgeçilmez unsurlarından olan davul-zurna ekibi de protokol tribününe mini bir gösteri yaptı. 

İLK GÜNÜN GÜREŞLERİ TAMAMLANDI 

Edirne'de 654’ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin sabah başlayan ilk gün güreşleri tamamlandı. Minik, küçük ve orta boylardaki müsabakalarda güreş tutan pehlivanlar akşam saatlerinde müsabakalarını tamamladı. Güreşler, yarın sabah başpehlivanların da katılacağı tur mücadeleleriyle devam edecek. 

Son Güncelleme: 25.07.2015 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.