Gürsel Tekin: Kerem Kılıçdaroğlu hariç bu yasadan herkes faydalandı

ANKARA () - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bedelli askerlikle ilgili açıklamalarının bazı medya kuruluşlarında çarpıtıldığını belirten Tekin, "157 tane siyasetçinin...

20 Ağustos 2015 Perşembe 18:57
Gürsel Tekin: Kerem Kılıçdaroğlu hariç bu yasadan herkes faydalandı






ANKARA () - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bedelli askerlikle ilgili açıklamalarının bazı medya kuruluşlarında çarpıtıldığını belirten Tekin, "157 tane siyasetçinin çocuğu bu yasadan faydalanarak çocuklarını askere göndermediler. Bakan, milletvekili çocukları. Bir tek kişi reddetti. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu hariç bu yasadan herkes faydalandı" dedi.

"ÇOCUKLARI ŞU ANDA ASKERDE OLAN BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZI YARALAYAN BİR TABLOYDU"



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıuçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerlikten yararlanmak istemediğini belirterek, "Hiçbir siyasetçinin, hiçbir yöneticinin çocuğu ölsün arzusu içinde değiliz. Tam tersine hiç kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz. 157 tane siyasetçinin çocuğu bu yasadan faydalanarak çocuklarını askere göndermediler. Bakan, milletvekili çocukları. Bir tek kişi reddetti. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu hariç bu yasadan herkes faydalandı. Siyaset yapan bakanlık makamında olan herkesin çocukları faydalandı. Bu etik değil. Dünyanın hiçbir yerinde kabul edilmez. Hiçbir çelişki yok. Kerem Kılıçdaroğlu etik davranıyor da . Niye diğer siyasetçilerin çocukları etik davranmasın? Bu doğal olarak yani her aileyi, şehit düşen çocukları şu anda askerde olan bütün yurttaşlarımızı yaralayan bir tabloydu. Bunu paylaşmak istedik" diye konuştu.

"KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDE NE DEDİNİZ DE CHP HAYIR DEDİ SÖYLEYİN"

Koalisyon görüşmelerine değinen Tekin, "Yalan yanlış bilgilerle toplumu kandırmaktan vazgeçin. CHP'ye görev vereceksiniz. Ülkeyi bu yangından kurtaracak iradesi de formülü de var. Ne dediniz de CHP hayır dedi. Söyleyin" dedi.

"BİZİ TAHRİK EDİP BÜTÜN TUTANAKLARI AÇIKLAMAMIZI DA İSTİYORLAR"

Tekin, "Geldiğinizde elinizde bir tek talimat vardı erken seçim. Talimat almışsınız. Bizi tahrik edip bütün tutanakları açıklamamızı da istiyorlar. Hala masadayız koalisyon hükümetinin kurulabileceğine inanıyoruz" dedi.

"3 GÜN İÇERİSİNDE CHP'NİN HÜKÜMET ÇIKARABİLECEK FORMÜLÜ VAR"

Cumhurbaşkanı tarafından CHP'ye hükümeti kurma görevinin verilmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, "Hak gaspı var. Anayasal hakkımızın verilmemesi konusunda. 3 gün içerisinde CHP'nin hükümet çıkarabilecek formülü var. Yeter ki siz verin. Hala görevlendirme olabileceğine inanıyoruz" dedi.

"HER ŞEY GÜVENLİK GÜÇLERİNİN, ASKERİN YAPACAĞI BİR DURUMSA SİYASET NİYE VAR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "sıkıyönetim" ilan edilmesi yönündeki açıklamalarını değerlendiren Tekin, "Tırmanan terörün sebebi araştırılmalı. Bahçeli'nin talebine katılmak elbette mümkün değildir. Sürekli denenmişleri denemekten vazgeçmemiz gerekir. Aklı selim bir tutum ile süreci götürmek gerekir. O zaman bir vatandaş olarak her şey olağanüstü güvenlik güçlerinin, askerin yapacağı bir durumsa siyaset niye var? Her şeye rağmen bu yangının söndürülmesi için siyasi partilerin çaba sarf etmesi gerekir" diye konuştu.

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.