"Hatalarımı biliyorum"

CHP'nin Cumhurbaşkanı seçimlerinde adayı Muharrem İnce katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevapladı

13 Temmuz 2018 Cuma 08:51
"Hatalarımı biliyorum"






"Hatalarımı biliyorum"

   CHP'nin Cumhurbaşkanı seçimlerinde adayı Muharrem İnce katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Habertürk TV’de katıldığı programda açıklamalarda bulundu. ‘Kılıçdaroğlu sizi aday göstermek zorunda mı kaldı?’ sorusuna İnce, “Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Yaptığımız anketlerde senin ismin ön plana çıktı’ dedi. ‘Ne zaman açıklayalım’ diye sordu, ben de onun zamanını ben belirlemek istiyorum dedim ve sürece başladık” cevabını verdi.

“PEK ÇOK İNSAN DESTEK VERDİ”

   ‘CHP’den yeterince destek aldınız mı?’ sorusuna İnce, ”Sayın Kılıçdaroğlu sürekli aradı, ben kimseye haksızlık etmem, ne gerekiyorsa yaptı ama bazı yerlerde çok can sıkıcı şeyler oldu. Örgüte çok teşekkür ederim çok çalıştılar, bir iki küçük can sıkıcı şey oldu, insanlar o sıcakta CHP üyesi olsun olmasın pek çok insan kampanyaya destek verdi. Sadece 15 milyon bana oy veren değil, güvenlik kuvvetleri de harika şeyler yarattılar. Gençler sosyal medyada harika şeyler yarattılar” cevabını verdi.

“BEN BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ”

   Seçimlerde büyük destek gördüklerini ifade eden İnce, “Kampanyaya öylesine asıldılar ki evde insan kalmadı, hepimiz oyduk. Bir şey kırdık, 41 yıl sonra 30 barajını aştık. Başarılı olmak seçimi kazanmaktır, ben ona inanırım. Yani ben 22’ye başarı demem. Ben 31’e de başarı demem, 50+1’dir başarı ama ben bitti demeden bu iş bitmez onu da söyleyeyim” ifadelerini kullandı.

”HATALARIMI BİLİYORUM”

   Seçim sürecinde bazı hataları olduğunu itiraf eden İnce, “Hatalarım var biliyorum; Apolet tartışmasını fazla uzattım. Erdoğan 32 miting yaptı ben 107 yaptım, yetmez keşke geceleri de yapsaydım” dedi.

SEÇİM GECESİ İDDİALARI

   Seçim gecesine dair bulunduğu mekan ile ilgili iddialara değinen İnce, ”Yetkili iki milletvekilimiz benimle gezsin şeklinde konuşmuştuk, eşim ve koruma gelecek, sekiz kişilik uçak ve fotoğrafçı geliyor. İki arkadaşım organizasyonu yapıyorlar. Son günlere yakın seçim ikinci tura kalır, ben parti rozetini çıkarmışım, Türk bayrağı takmışım, sonuçları Parti’de izlemem Genel Merkez’e gitmem doğru olmaz, ikinci tura kalırsa diğer partilerden oy isteyeceğiz, bir oteli ayarladık. Yaşar Tüzün finanse etti kampanyadaki ücretlerden. Bu paralar bu işler için toplandı. Ben 17.00’de o otelle YSK arasını ölçmek için gittim, 6 dakika olduğunu gördüm. Orada bir açıklama yaptım. ‘Ey YSK üyeleri görevinizi doğru yapın’ dedim” şeklinde konuştu.

“NİYE İNSANLARI YSK’YA ÇAĞIRAYIM”

   İnsanları neden YSK önüne çağırmadığını ise, ” Kulağıma eğilen arkadaşımız, CHP temsilcisi olarak YSK’de görev yapan arkadaşımızdı, ona ‘YSK’nın bugüne kadar aldığı kararlarda bizi rahatsız eden bir şey var mı?’ diye sordum. Ben seçim meydanlarında ‘yanlış bir şey yaparsanız 50 bin avukatla oraya geliriz’ dedim. O anda da bu arkadaşa sordum, rahatsız eden bir şey var mı?’ dediğimde ‘yok’ dedi. YSK, aldığı kararları CHP temsilcisi kabul etmişse ben niye insanları YSK’ya çağırayım” şeklinde konuştu.

NEDEN SEÇİM GECESİ AÇIKLAMA YAPMADI?

   Seçim gecesi neden bir açıklama yapmadığını da anlatan İnce, “Yaşar Tüzün ”Abuk subuk şeyler yazıyorlar, çıkıp bir konuşma mı yapsan’ dedi, Engin Altay’da ‘Bekleyelim, YSK açıklasın, konuşmayalım’ dedi. Karamollaoğlu’da konuşmamıştı. Ben sosyal medyada bu dedikoduları o anda bilmiyordum. Yorgundum, kampanyanın yorgunluğu vardı, Yaşar Tüzün arkadaşım yapalım dedi, Altay bekleyelim dedi ben Altay’ı dinledim” dedi.

VERİ AKŞI TARTIŞMASI

   CHP’de sistemin çalışmadığı ve AA ile YSK’dan seçimin takip edildiğine dair iddialara ilişkin İnce, “Burada bir beceriksizlik var burada biz topu cumhurbaşaknına atalım sıyrılalım, ben bunun hesabını yapmayacağım. Hesabı parti verir, cumhurbaşkanı adayı vermez. Onlar verecek tabi ben mi vereceğim? Benim görevim halka kendimi anlatmaktı. Veri akışıyla ilgili başarısızlık var tabi, onu görüyorum ben” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’I KUTLADIM

   Erdoğan’ı 25 Haziran’da aradığını, kutladığını ifade eden İnce, ”Bizim mahalleden bana niye kutladın diyenler oldu. Bu insanlar 26 milyon o insana oy vermiş. O insanlar birini seçmiş, o insanların seçtiği kişiyi ben kutlarım, o insanlardan bir daha ki seçimde oy isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

Sözcü

Son Güncelleme: 13.07.2018 05:58
Anahtar Kelimeler:
ChpMuharrem İnce
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.