Hdp: 1 Kasım Dünya Kobani İle Dayanışma Günü İlan Edildi

ANKARA, () - HDP, DTK, DBP Eş Genel Başkanları ve HDK Eş Sözcüleri, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Hatip Dicle, Selma Irmak, Kamuran Yüksek, Emine Ayna, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "1...

31 Ekim 2014 Cuma 18:17
Hdp: 1 Kasım Dünya Kobani İle Dayanışma Günü İlan Edildi






ANKARA, () - HDP, DTK, DBP Eş Genel Başkanları ve HDK Eş Sözcüleri, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Hatip Dicle, Selma Irmak, Kamuran Yüksek, Emine Ayna, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "1 Kasım Dünya Kobani ile Dayanışma Günü ilan edildi" denildi.
Yapılan ortak açıklamada, şöyle denildi:
"1 Kasım, Dünya Kobani ile Dayanışma Günü ilan edildi. Dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca insan, Kobani'de IŞİD vahşetine karşı direnenlerle dayanışmalarını ifade edecekler. Almanya'dan İtalya'ya, İskandinav ülkelerinden Fransa'ya, İngiltere'den Yunanistan'a, Kanada'dan Avustralya'ya, Hindistan'dan Ekvador'a, İspanya'dan ABD'ye kadar dünyanın her köşesinde, yüzlerce kentte Kobani'deki direniş sahiplenilecek, dayanışma sergilenecek, destek mesajları verilecek. 1 Kasım, aralarında Nobel Barış Ödülü sahiplerinin, akademisyenlerin, aydınların, yazarların, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişinin çağrısı ile Dünya Kobani Günü ilan edildi. Demokratik, dayanışmacı, şiddetten uzak, barışçı bir hakkın kullanımı olarak gerçekleşecek etkinlikler, basın açıklamaları, toplantılar ve yürüyüşler ile IŞİD barbarlığına karşı ortak bir sesin yükselmesi, küresel düzeyde bir duygu birliğinin oluşması sağlanacak."

'KOBANİ'DE DİRENENLER VE ONLARLA DAYANIŞMA İÇİNDE OLANLAR KAZANACAKTIR'
"Kobani, dünyanın her köşesinde, IŞİD vahşetine ve saldırganlığına karşı bir sembol haline gelmiştir" denilen açıklama şöyle devam etti:
"Halklarımız da küresel eylemin ruhuna ve içeriğine uygun olarak, dünyanın çok farklı ülkelerinde gerçekleşecek olan dayanışma etkinliklerine Türkiye'den bir mesaj gönderip, demokratik ve barışçı gösteri haklarını kullanarak, Kobani için yükselen ortak sese ve duyguya katılacaktır. Dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi, Türkiye'de de hükümetin yasaklama veya müdahale etme yerine, demokratik haklarını kullanacak olan insanlara saygı göstermesini, anayasal güvence altında olan hakların kullanımı konusunda duyarlı davranmasını, etkinliklerin demokratik bir çerçevede gerçekleşmesine imkan sunmasını bekliyoruz. Kobani, dünyanın her köşesinde, IŞİD vahşetine ve saldırganlığına karşı bir sembol haline gelmiştir. Kobani ile dayanışmayı büyütmek, Irak ve Suriye'de bu saldırganlığın önünün alınması ve püskürtülmesi için önemli bir duygu ve fikir birliğinin yaratılmasına yol açacaktır. İnanıyoruz ki, Kobani'de direnenler ve onlarla dayanışma içinde olanlar kazanacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.