HDP: Adliyeden 3 cenazenin çıkmış olmasını 'başarı' olarak sunanları şaşkınlıkla karşılıyoruz

ANKARA, () - HDP Merkez Yürütme Kurulu, İstanbul Adliyesi'nde gerçekleştirilen saldırı sonucu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinden üzüntü duyduklarını belirtti. Açıklamada, "Eylemin sonuçlarından...

01 Nisan 2015 Çarşamba 16:45
HDP: Adliyeden 3 cenazenin çıkmış olmasını 'başarı' olarak sunanları şaşkınlıkla karşılıyoruz






ANKARA, () - HDP Merkez Yürütme Kurulu, İstanbul Adliyesi'nde gerçekleştirilen saldırı sonucu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinden üzüntü duyduklarını belirtti. Açıklamada, "Eylemin sonuçlarından derin üzüntü duyduğumuzu belirtir, savcı M. Selim Kiraz'ın ve operasyonda öldürülen Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'un ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimizi sunarız. Operasyon sonucunda savcı Kiraz dahil üç cenazenin adliyeden çıkmış olmasını 'başarı' olarak sunanları şaşkınlıkla karşılıyoruz" ifadelerine yer verildi.
HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada operasyonun sonuçları bakımından başarı olarak görülemeyeceği belirtilerek şöyle denildi:
"İstanbul Adliyesi'nde gerçekleştirilen eylemin sonuçlarından derin üzüntü duyduğumuzu belirtir, savcı M. Selim Kiraz'ın ve operasyonda öldürülen Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'un ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimizi sunarız. Bu vahim ve acı olayın bütün detaylarının dikkatlice araştırılmasını ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz. Operasyon sonucunda savcı M. Selim Kiraz dahil üç cenazenin adliyeden çıkmış olmasını 'başarı' olarak sunanları şaşkınlıkla karşıladığımızı ifade etmek istiyoruz. Tekrar, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."
 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.