Hdp, Komisyon Üyeliğinden Çekildi

Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 4 eski bakanla ilgili açılan TBMM Soruşturma Komisyonundan, aklama sürecinin içinde yer almamak izin çekildiklerini söyledi. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile soruşturma...

27 Kasım 2014 Perşembe 16:18
Hdp, Komisyon Üyeliğinden Çekildi






Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 4 eski bakanla ilgili açılan TBMM Soruşturma Komisyonundan, aklama sürecinin içinde yer almamak izin çekildiklerini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile soruşturma komisyonu üyesi olan HDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Parti olarak Meclis Soruşturma Komisyonunun 3 aylık çalışma sürecini kendi aralarında değerlendirdiklerini ve bir karar vardıklarını belirten Buldan, "Soruşturma Komisyonu'nun bugüne kadar sağlıklı bir zeminde ilerlemediğine tanığız. Muhalefetin tüm çabalarına rağmen soruşturma komisyonu bir yargılama mekanizması olmaktan giderek uzaklaşmaktadır. Muhalefet bu komisyonda etkisizleştirilmeye, birçok husus muhalefetten kaçırılmaya çalışılmaktadır. İlgili bakanların dinlenmesi bile oldubittiye getirilerek gerçek bir sorgulama sürecinin işletilmesi engellenmektedir. Geldiğimiz aşama itibari ile bu komisyonun siyasi bir komisyona dönüştüğü ve buradan çıkacak sonucun bir aklamaya dönüşeceği apaçık ortadadır. Komisyon Başkanı tarafından dün aldırılan yayığın yasağı kararı da bu sürecin şeffaf yürütülemeyeceğinin somut örneği olmuştur. Yüklendiğimiz sorumluluğun gereği olarak bu komisyonda kalmaya devam etmenin koşulları artık ortadan kalkmıştır. Bu aklama sürecinin yanında yer almamak için bugün itibariyle komisyondan çekildiğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz" dedi.

Komisyonda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren HDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, komisyona gelen dosyaların kendilerine verilmediğini, alt komisyonun aldığı ifadelerin komisyon üyelerine verilmesinden sonra basına servis edildiğini söyledi. Yıldız, "Bakanlar dinlenecek, hangi gün ve saatte dinlenecek bize 1 gün önceden haber veriliyor. Ben dün Meclise geldiğimde yayın yasağı konulduğunu komisyon üyesi olarak öğrendim. Bu da komisyonda nasıl bir yönetim olduğunu gösteren bir olgudur. Komisyon adına bilgi alınıyor ama komisyonun muhalefet üyelerinin bilgisi yok. Partimizde bende o yayın yasağını tanımıyoruz" dedi.

Ardından Buldan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP heyeti ile Beşir Atalay'ın yapılması planlanan görüşmenin neden ertelendiğinin sorulması üzerine Buldan, "Sayın Baluken Kandil'e görüşme yapmak üzere gitti. Bizde Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Ankara'da kalıp Çözüm Kurulunda yer alan birkaç isimle görüşme yapmayı planladık ve bunun başında Beşir Atalay vardı. Elimizde olmayan sebeplerle sayın Sırrı Süreyya Önder'in başka programı nedeniyle İstanbul'a gitmek zorunda kaldı. Bende bu görüşmeyi tek başıma yapmayı uygun bulmadım. Bu görüşmeyi iptal etmedik, erteledik" dedi.

Kandil'de yapılan ziyaretin sorulması üzerine Buldan, "Uzun bir süredir Kandil'e bir ziyaret gerçekleştirmemiştik ve 1 ayı aşkın süredir Öcalan ile görüşemiyoruz. Hafta sonu yapacağımız ziyaret öncesi Kandil ile bir değerlendirme yapmanın uygun olduğunu düşündük. Her zaman heyet olarak gidiyoruz ama bu sefer Sayın Baluken tek başına gitti. Bunun sebebi de yoğunluğumuzdan kaynaklı. Adaya gitmeden önce Kandil ile bir görüşme yapılmasının önemli olacağını düşündüğümüz için böyle bir ziyaret gerçekleşiyor. İmralı'ya genişletilmiş bir heyet olarak gideceğiz, fakat kimlerin geleceğine dair henüz net bir bilgi yok elimizde. Sanırım isimleri yarın öğreneceğiz. Biz daha önceden başvuruyu yapmıştık Adalet Bakanlığına. Bizim dışımızda Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık'ın isimlerini bildirmiştik" diye cevapladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.