HDP'de Kobani temizliği..

Kobani'ye yönelik IŞİD saldırısı nedeniyle Türkiye'yi savaş alanına çeviren PKK'lıların HDP içindeki uzantıları parti içinden tasfiye ediliyor.

19 Kasım 2014 Çarşamba 13:48
HDP'de Kobani temizliği..






HDP'de Kobani temizliği..

HDP, Kobani olaylarına karışan partilileri tespit etmeye başladı. 282 ismi belirleyen HDP bu kişileri partiden uzaklaştırma kararı almaya hazırlanıyor. Bu kişiler arasında parti içindeki önemli isimler yer alıyor...

Çözüm sürecine sekte vuran 6-7 Ekim Kobani olaylarından sonra HDP parti içinde araştırma başlattı. Eylemleri çığırından çıkarak yağmalama ve kan dökülmeye kadar tırmanmasında hatalı davranan partililer tek tek tespit edilmeye başlandı. Şu ana kadar 282 isim belirlendi ve bu kişilerin partiden uzaklaştırılması yönünde karar alındığı öğrenildi. HDP yönetiminin Kobani operasyonunda bazı illerin yöneticilerinin de değiştirilmesi gündemde. IŞİD’in Kobani’yi kuşatmasını bahane edilerek Türkiye’nin birçok ilinde 6-7 Ekim’de çıkan olaylarda işyerleri yağmalandı, birçok kamu binası okul yakıldı 50 kişi öldü.

ÇÖZÜM SÜRECİ ZARAR GÖRDÜ


Kobani olayları büyük emek verilen çözüm sürecinin zarar görmesine neden oldu. Olayların ardından Demirtaş “Sokağa çıkın çağrısı yaparken olayların buralara geleceğini öngöremedik. Bazı eksiklikler oldu” açıklamasında bulunarak özeleştiri yaptı. Olaylarının arkasından parti içinde tırmanmasında hatalı davranan isimlerle ilgili inceleme başlattı. 

PARTİDEN UZAKLAŞTIRILACAKLAR

Kobani olayları sonrası akan kandan ve yaşananlardan ötürü en ufak hatası olan parti yöneticilerinin partiden uzaklaştırılacağı bilgisi alındı.
Görevden alınacaklar arasında bazı il ve ilçe başkanlarının da bulunduğu öğrenildi. Kritik illerde görev yapacak parti yöneticilerinin çözüm sürecinde daha hassas davranacak isimlerden oluşması planlanıyor. 

İNCELEMEDE 282 KİŞİ BELİRLENDİ 

Partide aralarında yöneticiler ve parti üyelerini de bulunduğu 282 ismin belirlendiği belirtildi. Yakın bir tarihte bu kişiler partiden uzaklaştırılacak. Görev değişikliğinin en çok olacağı ilin ise Diyarbakır olacağı ifade ediliyor. Bu isimlerin belirlenmesindeki etken ise Kobani eylemleri sırasında krizi yönetememe olacak. (KAYNAK AKŞAM GAZETESİ Beşir ARİZ)
Son Güncelleme: 19.11.2014 13:52
Anahtar Kelimeler:
HDPde Kobani Temizliği..
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.