HDP'den Yüksekova Saldırısıyla İlgili Açıklama

HALKLARIN Demokrasi Partisi (HDP) Yüksekova'da 3 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Bu gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve kaygı konusudur. Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız....

26 Ekim 2014 Pazar 01:40
HDP'den Yüksekova Saldırısıyla İlgili Açıklama






HDP'den Yüksekova Saldırısıyla İlgili Açıklama

ANKARA, () - HALKLARIN Demokrasi Partisi (HDP) Yüksekova'da 3 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Bu gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve kaygı konusudur. Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız. Çünkü Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz' ifadeleri kullanıldı. Açıklamada çözüm sürecine katkı sunulması gerektiği vurgulanırken, 'herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz' denildi.
HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle: 'Bu gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve kaygı konusudur. Her şeyden önce yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz. Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız. Çünkü Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz. Kaygılıyız. Çünkü bu gelişmelerin Ortadoğu'nun bugünkü durumunda Türkiye'yi son derece tehlikeli bir ortama doğru sürükleyeceğini biliyoruz. 
Bu toprakların en kadim meselelerinden birini çözmek için daha fazla beklenmemelidir. Kalıcı bir barış için herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, doğru ve gerekli adımlar atıldığında kalıcı barışın sağlanması çok yakın bir gelecekte mümkün olabilir.
Halkların Demokratik Partisi olarak yaşanan bu acıların tekrarlanmamasını temenni ediyor, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz.'

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.