HDP'li Beştaş'tan avukatların aranmasına tepki

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili 2'nci sıra adayı avukat Meral Danış Beştaş, Adana Adliyesi'ne dün aranmadan girmek isteyen avukatlara yönelik engelleme girişimine tepki gösterdi. HDP'nin Adana...

18 Nisan 2015 Cumartesi 12:35
HDP'li Beştaş'tan avukatların aranmasına tepki






Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili 2'nci sıra adayı avukat Meral Danış Beştaş, Adana Adliyesi'ne dün aranmadan girmek isteyen avukatlara yönelik engelleme girişimine tepki gösterdi.
HDP'nin Adana milletvekili adayları Şirin Park Otel'de basına tanıtıldı. Toplantıda konuşan Meral Danış Beştaş, kentte dün avukatlarla polis arasında yaşanan arbedede 2 avukatın yaralandığını söyledi. İstanbul'da Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını anımsatan Beştaş, "Avukatlar hedefe konuluyor ve suçluymuş gibi bir yaklaşım var. Bunu kabul etmiyoruz" dedi.
'GEREKİYORSA HEPİMİZ ARANMALIYIZ'
Avukatlara ayrımcılık istenmediğini anlatan Beştaş, şunları kaydetti:
"Sadece hukukun uygulanmasını istiyoruz. Yasal düzenlemelerde avukatların hangi şartlarda aranacağı bellidir. Bu yasalara uyulmuyor. Fiili durum yaratılarak avukatları şüpheli gibi aramaya kalkıyorlar. Eğer gerçekten hepimizin güvenliği için aranmak gerekiyorsa hepimiz birlikte aranmalıyız. Biz hakim ve savcılarla aynı okullarda okuduk."
Ak Parti'nin seçim bildirgesine de giren başkanlık sistemiyle ilgili tartışmaları da hatırlatan Beştaş, "Biz merkezi yönetim değil yerinden yönetimi benimsiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.