HDP'li Kürkçü, Uşak Valisi Yavuz ile görüştü

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, ()- HDP Eş Sözcüsü ve 25'inci Dönem İzmir'den milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, Uşak'ta son günlerde gerginliklerin artması üzerine kente gelerek, bir grup partiliyle birlikte Vali Seddar Yavuz'u...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 16:12
HDP'li Kürkçü, Uşak Valisi Yavuz ile görüştü






Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, ()- HDP Eş Sözcüsü ve 25'inci Dönem İzmir'den milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, Uşak'ta son günlerde gerginliklerin artması üzerine kente gelerek, bir grup partiliyle birlikte Vali Seddar Yavuz'u ziyaret etti. Kürkçü, doğu ve güneydoğu illerinde başka partilere saldırı olmadığını, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Uşak'ta 29 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde HDP'liler ile başka bir grup arasında çıkan gerginlikler üzerine kente gelen HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Vali Seddar Yavuz'u ziyaret etti. HDP İzmir Milletvekili adayı ve HDP Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü'ye, HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, HDP MYK üyeleri Kenan Kalyon ve İbrahim Akın da eşlik etti.
"UŞAK'TAN GÖNÜL RAHATLILIĞIYLA AYRILIYORUZ"
Basına kapalı 1.5 saatlik görüşme yaptıktan sonra Valilik binası önünde basın açıklaması yapan Kürkçü, şöyle konuştu:
"Valiyle Uşak'ın toplumsal ve politik konularını görüşerek yakınmalarımızı aktardık. Partimizin ve diğer bütün partilerin politik görüşlerini açıklama, seçim düzemlinde ve siyasi mücadelede sahip oldukları hak ve özgürlüklerin kısıtlanmadan kullanılması yönünde görüş birliğine vardık. Vali ile bizim aramızda herhangi bir görüş ayrılığı yok. Ama asıl mesele, biz siyasi faaliyetimizi sürdürürken karşı karşıya kaldığımız saldırılarla ilgilidir. Bu konuda bize yapılan saldırılar konusunda şikayetlerimiz var. Savcılığa suç durusunda bulunulacak ve biz de bu konuyu takip edeceğiz. Uşak'ta genel olarak bir saldırganlık havası yok. Şu anda devam eden bir olay da yok. Şehir halkından kaynaklanan bir dışlamadan ziyade; bazı grupların ve dışarıdan Uşak'a uzanan müdahaleler sonucu olarak 1 Mayıs ve ondan öncesinde olaylar oldu. Uşak'tan gönül rahatlığıyla ayrılıyoruz. Ama yine de olanları olmamış saymayacağız."
"KİTLELER KIŞKIRTILIYOR"
Seçim güvenliği konusu yönündeki bir soruya Kürkçü, Doğu illerinde diğer partilere yönelik saldırı olmadığını, olduğu takdirde ve olayların arkadaşları ile ilgili olması halinde halinde önce disiplin kurullarına sevk edeceklerini anlattı. Kürkçü, şöyle devam etti:

"Seçim güvenliğinde bizim istediğimiz hükümet sorumluluğunun yerine gelmesidir. HDP ve hükümet diye bir kavram kurulamaz. Hükümet seçim güvenliğini sağlamaktan sorumludur. Seçim güvenliği ve seçim adaleti bizzat Cumhurbaşkanı tarafından her gün sistematik olarak ihlal ediliyor. Partimiz Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından hedef gösteriliyor. Kitleler kışkırtılıyor. Uşak'ta yaşadığımız nahoş durumların gerisinde bu yukarıdan yapılan kışkırtma ve güvenlik güçlerinin tereddüde, şaşkınlığa sevk edilmesi de var. Güvenlik güçlerinin anında refleks göstermemesinin en önemli nedenlerinin başında; Cumhurbaşkanı ve Başbakanın gösterdikleri hedefler var. O yüzden hedef gösterme meselesini biz Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyacağız. Seçim güvenliğinden birinci derecede YSK sorumludur. Bunun gereğini yerine getirmelerini isteyeceğiz. Yerelde ortaya çıkan konuyla ilgili de Vali Seddar Yavuz'la görüşerek sorunlarımızı aktardık."
"VAN'DA SANAT HATASI OLMUŞ"
Van Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından 'Su Kültürünü Geliştirme' projesi kapsamında kentin birçok noktasında billboardlara asılan ve siyasi polemiğe neden olan 'Kan akan çeşme' afişlerinin sorulması üzerine Kürkçü, kendi gündemleri dışında görüş beyan etmediklerini, Van'da sadece bir 'sanat hatası' yapıldığını söyledi.  Kürkçü, bu konuda şöyle dedi:
"Billboardlara asılan afişlerle ilgili onlar kendi açıklamalarını yaptı. Bu konuda kötü bir iletişim stratejisi ile yapılmış olan billboardların kötü bir biçimde istismar edildiğini söyleyebilirim. Toplatılması da o yüzden. Yani iddiaları kabul ettiklerinden değil. İletişim stratejisinin bu saçma sonucu görmelerinden ötürüdür. Van belediye başkanını şahsen tanıyorum. Çok takdir ettiğimiz bir insandır. Ancak hepimizin bildiği gibi meramını anlatmak ta bir sanattır. Burada bir sanat hatası olmuş."
"TÜRK BAYRAĞINA KARŞI DEĞİLİZ"
HDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy da, kendisinin geldiği Ağrı'da hiçbir partinin binasına saldırı olmadığını, olduğu takdirde yapanların yakasına yapışacaklarını belirtirken, "Barış içinde gerginlikten uzak bir seçim atmosfer yaratılması gerektiğine inanıyoruz. Bu devletin, hükümetin, güvenliğin ve YSK'nın işidir. Uşak'taki parti binamızda kendi bayrağımız var. Ama onun üzerine tahrik etmek için Türk bayrakları asılmış. Biz Türk bayrağına karşı değiliz. Zaten parti binamızda da Türk bayrağı var. Bizim bayraklarımız asılıyken, gizliden getirip bayrak asmak sivillerin işi değil. Uşaklı'nın da işi değil. Birileri bu tür şeylerden medet umuyor. 'Acaba biz nasıl tepki gösteririz? Yakar mıyız, yıkar mıyız?' diye. Yıkmak, yakmak onların işidir. Biz şimdiye kadar yıkmadık ve yakmadık. Bizim tek isteğimiz seçim güvenliğinin sağlanması" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.