HDP'li Tan: Benim görüşüm Öcalan'nın gelip Diyarbakır Nevruz'unda kendi fikirlerini ifade etmesidir

ANKARA () - HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Çözüm sürecine ilişkin, "Benim görüşüm bizzat Abdullah Öcalan'nın gelip Diyarbakır nevruzunda kendi fikirlerini çok açık seçik ifade etmesidir. Görüntülü bile olsa yine spekülasyonlara...

04 Mart 2015 Çarşamba 16:52
HDP'li Tan: Benim görüşüm Öcalan'nın gelip Diyarbakır Nevruz'unda kendi fikirlerini ifade etmesidir






ANKARA () - HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Çözüm sürecine ilişkin, "Benim görüşüm bizzat Abdullah Öcalan'nın gelip Diyarbakır nevruzunda kendi fikirlerini çok açık seçik ifade etmesidir. Görüntülü bile olsa yine spekülasyonlara açıktır bu. Bizzat kendi düşüncelerini ifade etsin en güzeli bu" dedi.
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, döviz kurundaki artışa değinerek, "Dövizi çıldırtan, son zamanlarda sinirleri gayet gergin, önüne gelen herkesle kavga eden Cumhurbaşkanı. Sayın Cumhurbaşkanı, bu dövizden ne istiyorsunuz? Milyar dolar döviziniz var, bunu mu bozacaksınız? Yakınlarınızın döviz bürosu mu var, ne oluyor lütfen açıklayın" dedi.
"FAİZ, 'İNDİRİN' DEMEKLE İNİYOR MU?"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizlerin indirilmesini istediğini hatırlatan Tan, kendisinin faizin haram olduğuna inandığını söyledi. Erdoğan da aynı inançtaysa devletin bankalarında faizin sıfırlanmasını isteyen Tan, "Faiz, 'indirin' demekle iniyor mu? Ucuz politikanın kimseye faydası yok" diye konuştu.
"BU MÜTEAHHİTLİK SEVDASI BAŞINIZI YİYECEK"
Türkiye'nin ithalatının 260 milyar dolar olduğuna ve bütün ithalat girdilerinin yüzde 15 pahalandığını belirten Tan, "Türkiye'de inşaat lobisinin, müteahhitlerin hükümeti olmaktan vazgeçin. Bu müteahhitlik sevdası başınızı yiyecek. Müteahhitleri kurtarmak adına gerçek sanayiciyi, üreticiyi, dünyadan mal alan, dünyaya mal satan geniş yığınları feda etmeyin" açıklamasında bulundu.

"AKP'LİLERİN VE ARINÇ'IN AKLIYLA HAREKET ETSEK, AKP'YE KATILMAMIZ LAZIM"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sürecin önündeki engel olduğu yönündeki açıklamalara ilişkin görüşü sorulan Tan, siyasette irade sahibi, güç sahibi kişilerden hoşlanılmadığını belirterek, "AKP'lilerin ve Arınç'ın aklıyla hareket etsek kendimizi feshedip AKP'ye katılmamız lazım" dedi.
"ÖNÜMÜZE İKİ YOL KONULUYOR"
Tan, "Kürt siyaseti içinde savaş isteyenler olabilir ama Kürt siyasetinin ana iradesi, hükümetin oyalamasını, kandırmasını, yalanını da istemiyoruz, tekrar savaş, ölüm de istemiyoruz. Önümüze iki yol konuluyor; 'ya AKP'ye teslim olacaksın ya iç savaş istiyorsun'. Ben iç savaş da istemiyorum, kandırılmak, uyutulmak, dolandırılmak da istemiyorum" dedi.
"ÖCALAN KENDİ FİKİRLERİNİ İFADE ETMELİ"
Tan, "Benim görüşüm bizzat Abdullah Öcalan'nın gelip Diyarbakır nevruzunda kendi fikirlerini çok açık seçik ifade etmesidir. Görüntülü bile olsa yine spekülasyonlara açıktır bu. Bizzat kendi düşüncelerini ifade etsin en güzeli bu" dedi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.