HDP'li Tan: Erdoğan batı ile anlaşıp Erbakan'ı tasfiye etti, şimdi batıya bindiriyor

Ferit ASLAN- Bayram BULUT / DİYARBAKIR, () - HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye'nin 81 ilinde tek bir Alevi Vali ve Genel müdür olmadığını, ancak bu görevlerde devşirilen çok sayıda Kürt olduğunu...

01 Mart 2015 Pazar 16:25
HDP'li Tan: Erdoğan batı ile anlaşıp Erbakan'ı tasfiye etti, şimdi batıya bindiriyor






Ferit ASLAN- Bayram BULUT / DİYARBAKIR, () - HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye'nin 81 ilinde tek bir Alevi Vali ve Genel müdür olmadığını, ancak bu görevlerde devşirilen çok sayıda Kürt olduğunu belirterek, "Devşirildikten sonra Kürt her şey olabilir" dedi. AK Partinin iktidara gelmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ve batı ile görüşüp Necmettin Erbakan'ı tasfiye ettiğini ileri süren HDP'li Tan, "Erdoğan şimdi ise her gün batıya bindiriyor. Bunu ne kadar sürdürecektir?" diye sordu.
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan tarafından düzenlenen 'Nasıl bir Ortadoğu, Nasıl bir Türkiye ve Nasıl bir Kürt Çözümü' başlıklı konferans Cahit Sıtkı Tarancı kültür merkezinde yapıldı. Konferansta konuşan gazeteci Ali Bulaç, Türkiye'nin Kürt sorunu konusunda ulusal düzeyde kavşak noktasına gelmiş durumda olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Ya kaşvakta arabayı selametle düz yola koyacak, ya da uçuruma yuvarlayacaktır. Bu arabada Türkler, Kürtler, Araplar ve İranlılar vardır. PKK'nın isyan ve başkaldırısı Ortadoğu'yu, Türkiye'yi, Kürtleri ve Türkleri çok yordu. Bu bölgede Türklerin hakkı ne ise Kürtlerinde hakkı odur. Arapların hakkı ne ise Farsların hakkı da odur. Ne bir gram eksik, ne bir gram fazla. Hepsi eşittir. Ortadoğu'da sorunlara din faktörünü dışarıda tutarak çözüm bulmamız mümkün değildir. Kürt kimliğinin ifade edilebilmesi için yasal anayasal ne engel varsa kaldırılması gerekir. Ana dilde eğitim en temel haktır bu asla tartışılamaz." 
CHP'Lİ BEKAROĞLU: ULUS DEVLETİN MİADI DOLDU   CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ise, Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu'daki ülkelerde iktidara gelen islamcıların, okumayı doğru yapamadıkları ve eski yönetimler ile aynı okumayı yaptıkları için başarılı olamadıklarını söyledi. İslamcıların iktidara geldikten sonra tekçi bir okuma ile devletleri yönetmeye çalıştıklarını söyleyen CHP'li Bekaroğlu, "Kendilerinden önceki yönetimlerde olduğu gibi devletin okullarını, paralarını ve kaynaklarını kullanarak bunu yapmaya çalıştılar. Ulus devletin bana göre miadı doldu. Tekçilik, bu coğrafyada bana göre huzur, refah ve mutluluk getirmedi, getirmiyor da" dedi. 'AK PARTİ BAŞKA YOLA SAPTI'  HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da, AK Parti'nin, Türkiye'yi bir model hale getirmesi gerekirken başka yola saptığını öne sürerek şöyle konuştu:

"Türkiye başka yola saptıktan sonra bölgeyi ve Ortadoğu'yu karıştırdı. Türkiye kısmen hariç, Ortadoğu'da islamcı iktidarlar iktidarlara hazırlıksız yakalandı. Kadroları yoktu, ne yapacaklarını bilmediler. Bürokraside çok fazla bocaladılar. Öteki dedikleri insanlarla, gruplarla ilişkileri beceremediler." 
'TEK BİR ALEVİ VALİ YOK'
HDP'li Tan, Türkiye'nin 81 ilinde tek bir Alevi Vali ve Genel müdür olmadığını, ancak bu görevlerde devşirilen çok sayıda Kürt olduğunu belirterek, "Devşirildikten sonra Kürt her şey olabilir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidara gelmeden önce gidip ABD ve batı ile görüşerek Necmettin Erbakan'ı tasfiye ettiğini ileri süren HDP'li Tan, "Erdoğan şimdi ise her gün batıya bindiriyor. Bunu ne kadar sürdüreceksin?" diye sordu.
'EN DOĞRU ÇÖZÜM COĞRAFİK EYALET SİSTEMİ'  Feleğin çarkının 100 yıl sonrada döndüğünü ve şimdi Ortadoğu'da Kürtsüz bir oyun oynanmadığını söyleyen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Bir sofra kurulacaksa Kürtlerin o sofrada artık bir sandalyesi vardır. Kürtler ve PKK, İran ve Suriye ile birlikte mi, yoksa ABD ve Batı ile birlikte mi hareket edecek. Bunun kararını vermek zorunda. Bana göre en doğru çözüm coğrafik bir eyalet sistemidir. Önce demokratik yeni bir Türkiye inşa etmek gerekir" diye konuştu.   FOTOĞRAFLI
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.