HDP'li Toğrul: Gerginliği azaltacak siyaset yapıyoruz

HDP Gaziantep 2'nci sıra milletvekili adayı Mahmut Toğrul, ülkede gergin bir ortamın olduğunu savunarak, “Biz var olan gerginliği azaltmaya yönelik siyaset yapmaya aday bir siyasi hareketiz” dedi. HDP adayı Mahmut Toğrul, beraberinde...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 16:15
HDP'li Toğrul: Gerginliği azaltacak siyaset yapıyoruz






HDP Gaziantep 2'nci sıra milletvekili adayı Mahmut Toğrul, ülkede gergin bir ortamın olduğunu savunarak, “Biz var olan gerginliği azaltmaya yönelik siyaset yapmaya aday bir siyasi hareketiz” dedi.
HDP adayı Mahmut Toğrul, beraberinde HDP milletvekili adayları Berivan Özpolat, Osman Demirci, HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan ile birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı İbrahim Ay'dan bilgiler alan HDP Gaziantep milletvekili adayı Mahmut Toğrul, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Türkiye’de gergin bir siyasi ortamın bulunduğunu belirten Mahmut Toğrul, Türkiye’deki bütün renkleri temsil etmek için yola çıktıkların kaydederek şunları söyledi:
“Biz Türkiye’nin tüm halklarının kendi renginde, kendi inançlarıyla, kendi tercihleriyle mecliste kendilerini temsil etmeleri için yola çıkmış bulunuyoruz. Türkiye’nin bir bütün olarak bir halklar bahçesine dönüştürülmesini arzu ediyoruz. Bunun geçiş noktasının da, önemli noktasının da Gaziantep olduğunu düşünüyoruz. Gaziantep’e baktığımız zaman tamamen mozaik bir yapıda. Biz halklar bahçesini yaratmaya Gaziantep’ten başlayabilirsek, Türkiye’yi bir bütün olarak bir halklar bahçesine, birbirimizi olduğu gibi kabul etmeye ve karşımızdakini biz değil kendisinin tarif ettiği şekilde kabullenmeyi bu ülkede bir egemen siyaset anlayışa haline dönüştürmek istiyoruz.”

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.