HDP'li Zana ve Önder Kuzey Irak'ta

Ferit ASLAN / DİYARBAKIR, () - HDP'nin İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreya Önder ile HDP milletvekili Leyla Zana, Abdullah Öcalan'ın mektup ve mesajlarını Mesut Barzani ve Celal Talabani'ye iletmek için gittikleri Irak'ın Erbil kentinde...

30 Mart 2015 Pazartesi 13:43
HDP'li Zana ve Önder Kuzey Irak'ta






Ferit ASLAN / DİYARBAKIR, () - HDP'nin İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreya Önder ile HDP milletvekili Leyla Zana, Abdullah Öcalan'ın mektup ve mesajlarını Mesut Barzani ve Celal Talabani'ye iletmek için gittikleri Irak'ın Erbil kentinde temaslarını sürdürdü. Zana ve Önder bugün Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.
Abdullah Öcalan'ın Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye yazdığı mektup ve mesajlarını iletmek için dün Erbil'e giden Sırrı Süreya Önder ile Leyla Zana, bugün sabah saatlerinde Irak Kürt Bölgesi Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Erbil'de gerçekleşen görüşmede, Öcalan'ın mektubu Başbakan Neçirvan Barzani'ye teslim edilirken, Öcalan'ın selamları da heyet üyeleri tarafından iletildi. Görüşmede Önder ve Zana, Öcalan'ın Neçirvan Barzani'nin çözüm süreci için verdiği desteği bildiğini ve bunun devam etmesini istediğini söyledi.
Neçirvan Barzani de, çözüm süreci için bugüne kadar üzerlerine düşeni yaptıklarını ve bundan sonra da kendilerine hangi rol düşerse bunu yerine getereceklerini belirtti. Görüşmede, IŞİD'e karşı verilen mücade ve Kürt ulusal kongresinin toplanması konuları da ele alınarak görüş alışverişinde bulunuldu.
DTK HEYETİ TÜRKİYE'YE DÖNDÜ
HDP'den Önder ve Zana'nın temasları sürerken, yaklaşık 3 gündür Irak'ta temaslarda bulunan DTK heyeti ise, dün akşam temaslarını bitirerek Türkiye'ye döndü. DTK Eş Başkan Hatip Dicle ile yardımcısı Selma Irmak, başkanlığındaki heyetin kimler ve hangi siyasi partilerle görüşme gerçekleştirdikleri konusunda bilgi verilmedi. Selma Irmak, gündem meddelerinin Kürt Ulusal Kongresi, Kürtler arasındaki ilişkiler ve yaşanan sıkıntılar olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Kürt ulusal Kongresinin bir an önce yapılması için görüşmeleri sıklaştırmak istedik. Seçimden önce olması zor ama, seçimden hemen sonra olabilir mi zeminini aramak istedik. Ancak, başta Şengal'in stütüsü olmak üzeri ciddi sıkıntılar olduğunu gördük. Kimse karşı değil, ama herkes kendi cephesinden kaygılarını dile getiriyor. Sıkıntıların aşılması için görüşmeler yaptık." 

FOTOĞRAFLI



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.