HDP'nin Kandil'e gidecek heyeti Irak'a geçti

Ferit ASLAN / ŞIRNAK, () - IRAK'taki PKK hedeflerinin Türk savaş uçaklarınca bombalanması sırasında, sivillerin öldüğü iddia edilen Kandil bölgesindeki Zergele Köyü'nde inceleme yapacak olan HDP'nin heyeti Habur sınır kapısından Irak'a...

04 Ağustos 2015 Salı 15:54
HDP'nin Kandil'e gidecek heyeti Irak'a geçti






Ferit ASLAN / ŞIRNAK, () - IRAK'taki PKK hedeflerinin Türk savaş uçaklarınca bombalanması sırasında, sivillerin öldüğü iddia edilen Kandil bölgesindeki Zergele Köyü'nde inceleme yapacak olan HDP'nin heyeti Habur sınır kapısından Irak'a geçti. 
Irak'ın Kandil bölgesindeki Zergele Köyü'nde inceleme yapacak olan heyette HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDP'nın Dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ile MYK üyesi Hatice Altınışık yer alıyor. 
Irak'taki Halil İbrahim sınır kapısında KDP yetkilileri tarafından karşılanan HDP heyeti, burada cenazeleri 10 gündür bekletilen ve Türkiye'ye alınmayan 13 YPG'linin ailelerini ziyaret edip taziyelerini iletti.  HDP heyetinin yarın sabah saatlerinde Kandil'e çıkarak Zergele Köyü'nde incelemelerde bulunacağı belirtildi.   

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.