İstanbul Surları'nı Mimar Sinan mı yaptı?

Sarıgül, Bizans döneminin günümüze kadar yaşayan en önemli eserlerinden biri olan İstanbul Surları'nı Mimar Sinan'a yaptırdı

25 Mart 2014 Salı 20:12
İstanbul Surları'nı Mimar Sinan mı yaptı?






İstanbul Surları'nı Mimar Sinan mı yaptı?

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül konuştukça gaf yapıyor. Sarıgül son konuşmasında Bizans dönemi surlarını Mimar Sinan olarak duyurdu.. İşte Sarıgül'ün sosyal medyada alay konusu olan konuşması..

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Samanyolu Haber'de gündemi değerlendirdi. Sarıgül konuşması sırasında Mimar Sinan'a İstanbul surlarını inşaa ettirdi.
Sarıgül katıldığı televizyon programında Mimar Sinan'a İstanbul surlarını inşaa ettirdi.  Konuşmasında 'Mimar Sinan o güzel tarihi binaları bize bıraktı, o güzel surları bizim için yaptı, biz Mimar Sinan evlatları olarak bize bıraktığı o sülüete ve yapılara sahip çıkamadık.' dedi.

 

SURLARIN TARİHÇESİ

İstanbul Surları, İstanbul'un çevresinde bulunan, Doğu Roma zamanında yapılmış şehir duvarlarıdır. İstanbul'un etrafını çeviren surlar tarihte 5. yüzyıldan başlayarak inşa edilmiş, yıkılmalar ve yeniden yapmalarla dört defa elden geçmiştir. Son yapımı MS 408'den sonradır. II. Theodosius (408-450) zamanında İstanbul surları Sarayburnu'ndan Haliç kıyısı boyunca Ayvansaray'a bu taraftan, ve Marmara kıyısı boyunca Yedikule'ye, Yedikule'den Topkapı'ya, Topkapı'dan Ayvansaray'a uzanıyordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.