İYİ Parti Akşener, Kazanan mı? Kaybeden mi?

24 Haziran seçimlerinden sonra İYİ Parti Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Gürkan Çakıroğlu açıklama yaptı.

26 Haziran 2018 Salı 11:27
İYİ Parti Akşener, Kazanan mı? Kaybeden mi?






İYİ Parti Akşener, Kazanan mı? Kaybeden mi?


İYİ Parti kuruluşundan 7 ay sonra girdiği ilk genel seçimlerde %10 oy alırken Cumhurbaşkanı adayı Akşener ise yüzde 7,5 civarı oy aldı. Bu sonuçlar başarı mı yoksa başarısızlık mı? Burada göreceli bir başarısızlık ve kesin olan da bir başarı söz konusu.

Öncelikle şunu belirtmemiz lazım ki partide, sayın genel başkanda hareketin kuruluşunda aldığı rüzgâra göre başarısız bir seçim geçirdi lakin normal şartlarda, yeni kurulan bir partinin 7 ayda ve olanca baskıya, zulme rağmen %10 alması gelecek adına umut verici bir başarıdır, tabi ileriye dönük doğru hamleler yapıl

Millet İttifakı ve İYİ Parti'nin başarısızlığının sebepleri var. Birincisi Erdoğan'ın doğru, Millet İttifakı'nın aşağıda detaylandıracağım yanlış stratejisi. Erdoğan'ın Meral Akşener'in başlangıçtaki rüzgarını söndürme adına onu ve partiyi muhatap almaması ve Muharrem İnce adı çıkar çıkmaz bizzat kendisi ve medya ordusuyla onu parlatma adına her şeyi yapması çok doğru bir süreç okumasıydı.

Erdoğan kendisini yıkacak olanın ancak ve ancak sağ içinden gelebileceğini iyi biliyordu. Erdoğan, CHP adayı taş çatlasa 30 alır diye düşündü ki öylede oldu. CHP'nin günümüz konjonktüründe merkez sağdan oy alabilmesi için 2030'lu yılların gelmesi yani bir kuşağın daha geçmesi gerekiyor.

İkinci sebep ise Millet İttifakı'nın yanlış stratejisi. İttifak sözde kaldı ve karşı ittifaka hamle olarak mecburi bir ittifak kurduklarını kabul edercesine politikalar izlediler. Kesinlikle merkez sağ içerisinden bir çatı adayları olmalıydı ve bu da Akşener olmalıydı. Böyle bir tercih durumunda Akşenerin'in başlangıçta aldığı rüzgardan korkan iktidar partisinin de kurmak istediği "görmezden gelme" stratejisi bozulacak, medya ve meydanlarda Akşener daha görünür olacak böylece AKP'nin %7 olan kaybı daha da artacaktı.

Son olarak başlıkta ki sorumuza cevap verelim, İYİ Parti kazanamadı ama kaybetmedide. İYİ Parti artık mecliste. Bu saatten sonra her şey Genel Merkez ve Sayın Akşener'in kendi ellerinde. Umut ediyorum ki İYİ Parti merkez sağ seçmenin AKP dışında tek alternatifi olarak memleketin geleceği adına süreçleri doğru okur ve doğru hamleler yapar."dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.