Karayolları Genel Müdürlüğünde Kadro Eylemi

Muhammet BAYRAM / ANKARA () - TÜRKİYE Yol-iş Sendikası üyesi bir grup Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplanarak taşeron işçilerin kadroya alınmamasını protesto etti. Çeşitli illerden Ankara'ya gelerek Karayolları Genel Müdürlüğü...

24 Kasım 2014 Pazartesi 16:53
Karayolları Genel Müdürlüğünde Kadro Eylemi






Muhammet BAYRAM / ANKARA () - TÜRKİYE Yol-iş Sendikası üyesi bir grup Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplanarak taşeron işçilerin kadroya alınmamasını protesto etti.

Çeşitli illerden Ankara'ya gelerek Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplanan Yol-İş Sendika üyeleri, bünyesindeki taşeron işçilerin mahkeme kararı olmasına rağmen kadroya alınmaması protesto etti. 'And içtik kadromuzu alacağız','Katliam gibi kazaların nedeni taşeronluk sistemidir' yazılı pankartlar açan grup, 'Soma şehidi yalnız değildir', 'Direne direne kazanacağız' sloganları attı.


Sendika üyeleri, Soma ve Ermenek'te hayatını kaybeden işçiler için önce saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İstiklal Marşı okudu.

Yargı kararlarının uygulanmadığını belirten sendika üyeleri, kadrolarının verilmediğini, toplu iş sözleşmelerinin uygulanmadığını ve 81 ilde baskılar gördüklerini ifade etti.

Emniyet güçleri çevrede yoğun güvenlikleri alırken, Karayolları Genel Müdürlük önünde ki cadde bir süre trafiğe kapandı. Yapılan açıklamaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.