Kılıçdaroğlu; Bedelli'den elde edilen gelir nereye gitti?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şehitler arasında ayrım yapıldığını belirterek bu ayrımın utanç verici olduğuna dikkat çekti.

29 Kasım 2016 Salı 13:23
Kılıçdaroğlu; Bedelli'den elde edilen gelir nereye gitti?






Kılıçdaroğlu; Bedelli'den elde edilen gelir nereye gitti?

Bedelli Askerlik yasasının hazırlandığı günlerde "Toplanan para şehit yakınlarına verileceğini söylediler bir kuruş vermediler" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında "Terörü bitiremiyorlar çünkü Türkiye'yi yönetemiyorlar. 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler gibi ayrım ihanettir dedim. Açıklama yaptılar. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan hükümet bölücü bir hükümettir. Şehdin anneleri arasında fark var mıdır? Biz bu açıklamayı yaptık koro halinde üstümüze saldırdılar" dedi.. 
CHP lideri grup toplantısında ilginç bir olayı da ilk kez anlattı. "Beni ziyarete geldi diye gaziyi işten çıkardılar. Bunlarda din de yok, iman da yok, ahlak da yok. "Gazilik sektör" oldu dediler. O askerin nasıl gazi olduğunu biliyor musun, hangi şartlarda o görevi yaptığını biliyor musun? Ankara'da iktidar olanlar kendi çocuklarını o dağlara, tepelere gönderiyor mu, göndermiyorlar."

 
ŞEHİT YAKINLARINA, GAZİ AİLELERİNE BİR KURUŞ BİLE VERMEDİLER

CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi; "Bedelliden elde edilecek gaziler şehit ve gazi ailelerine verilecek dediler, 1 kuruşunu bile vermediler. Havuz gazetesi ve yazarları tek satır yazmadılar. Parayla yazıyorlar, vicdanla değil. Parayla yazı yazıyorsan sen adam değilsin, gazeteci değilsin. Şehit ve gazi ailelerine iş verilecek dediler, şehit ailelerine öteden beri veriyorlardı.

BENİ ZİYARETE GELEN GAZİ AİLESİ İŞTEN ÇIKARILDI

Gazi ailelerini bırakın gaziye bile iş vermediler. Beni ziyarete geldi diye gaziyi işten çıkardılar. Bunlarda din de yok, iman da yok, ahlak da yok. "Gazilik sektör" oldu dediler. O askerin nasıl gazi olduğunu biliyor musun, hangi şartlarda o görevi yaptığını biliyor musun? Ankara'da iktidar olanlar kendi çocuklarını o dağlara, tepelere gönderiyor mu, göndermiyorlar. Yandaşları "Şehit ailerine 450 bin lira tazminat, gazilere 6 bin lira aylık veriliyor" diyor. Yok öyle bir şey. Terörle mücadelede şehit ailesine 87 bin lira. 15 Temmuz şehidi ailesine 121 bin lira. Bu ayrıcalık değil midir, şehit şehiddir. Sayın Binali Yıldırım sana soruyorum, dağın tepesinde şehit olan kimin şehidi? KHK'da da ayrıcalık yaptılar. Terör örgütleriyle mücadele ederken şehit olanlara tanınmayan hak 15 Temmuz gecesi şehit olanlara tanındı. Sayın Yıldırım'a soruyorum; bu kararnameyi imzalarken vicdanın neredeydi, elin titremedi mi? Şehitler arası ayrım yapmak ihanettir. Derik Kaymakamı'nın çocukları 15 Temmuz şehitlerine sağlananların imkanlarından yararlanamayacak. AKP'nin Özalp Başkan Yardımcısı da.

AYRIM YAPMAYIN!

Şehitler arasında, gaziler arasında ayrım yapmayın. Bu ülkenin bekası için hayatını veren kim olursa olsun her şehide eşit davranılsın diyoruz. Şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz el üstünde tutulsun. 'Ayrım yapmayın' dediğimiz zaman kıyamet kopuyor. Şehitler ve gaziler arasında ayrımı kaldıracak bir kanun teklifini bu hafta TBMM Başkanlığı'na grup olarak vereceğiz.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.