Kılıçdaroğlu: Bizi ayrıştırıp, bölüyorlar (2)

HORTUMCULUK, YOLSUZLUK, KUL HAKKI NASIL YENİR BİLMEM CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırıkkale Cumhuriyet meydanında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Ben sizden birisiyim, aristokrat, varlıklı bir aileden gelen birisi...

22 Mayıs 2015 Cuma 17:17
Kılıçdaroğlu: Bizi ayrıştırıp, bölüyorlar (2)






HORTUMCULUK, YOLSUZLUK, KUL HAKKI NASIL YENİR BİLMEM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırıkkale Cumhuriyet meydanında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Ben sizden birisiyim, aristokrat, varlıklı bir aileden gelen birisi değliim. 7 çocuklu bir aileden geliyorum" diyerek söze başladı. Annesinin ve kız kardeşinin okuma yazma bilmediğini, 7 çocuktan üniversiteye giden sadece kendisi oluduğunu belirtirken, "Siyasete girdiğimde mal varlığımı internet siteme koydum. Kazandığım her kuruş benim alın terimin karşılığıydı, Ben hortumculuk, yolsuzluk, kul hakkı nasıl yenir bilmem. Siyasete girdiğim gün tek bir hedefim vardı. Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir ülkede yaşamak istiyorum. İşsizliğin, yoksulluğun, işsizliğin, açlığın, sefaletin olmadığı bir Türkiye'de yaşamak istiyorum. Bunun için çalışıyorum, bunun için mücadele ediyorum" dedi.
SERVETİ 77 MİLYON İNSANA YANSITACAĞIZ
Kırıkkale'de fabrikaların kimin döneminde kurulduğunu, kimin döneminde de kapatıldığını en iyi Kırıkkaleli'lerin bileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 13 yıldır kan kaybettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Serveti, refahı yukarıda değil, bir avuç insanda değil, 77 milyon insana yansıtaceğız. Bu ülke büyüyorsa, herkes nasibini alacak" dedi.
Emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye emekliye gelince neden fakir bir ülke oluyor. Onlar ceplerine çalışıyorlar, ben sizin için çalışıyorum" dedi.
BAŞIMI BU YOLA KOYDUM
Kendisinin 7 çocuklu bir aileden geldiğini, yolsuzluk nedir bilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ama ben işsizlik, yoksulluk nedir bilirim. Evde tencere kaynamadığı zaman kadının çektiği ızdırabı bilirim. O nedenle başımı bu yola koydum. Bu ülkede hiçbir çocuk CHP iktidarında yatağa aç girmeyecek. Ne diyordu rahmetli Ecevit, 'Ne ezen, ne ezilen. İnsanca, hakça bir düzen' diyordu. İnsanca hakça bir düzeni gerçekleştireceğiz" dedi.
ONLAR KÖŞEYİ DÖNMEKTEN YANA

Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisinin kullandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu mazotla çiftçi ekemez, zarar eder, alın terinin karşılığını almaz. Mazotun fiyatı düşmesi lazım. Kaç lira, sözüm söz dedim, çitfçi için mazot 1,5 lira olacak. Yine itiraz ediyorlar. Petrol dışarıdan geliyor. Ben de biliyorum. Aramızda fark var. Ben halktan, üretenden, alın terinden, istihdamdan yanayım, onlar yakuttan, pırlantadan, inciden, köşeyi dönmekden yana. Yakuttan, pırlantadan, inciden, köşyeyi dönmekten yana. Onlarla bizim aramızda Ağır Dağı kadar fark var. Kendi çocuklarının gemilerine 1 lira 15 kuruştan veriyorlar mazotu, 'çiftçiye 1,5 liradan verince parayı nereden bulacaksın?' diyorlar. Parayı bulup, bu ülkeyi adam gibi yöneteceğim" dedi.
DAVUTOĞLU ERDOĞAN İÇİN, BEN HALK İÇİN ÇALIŞIRIM
Kırıkkale'nin bir dönem sanayinin başkenti, fabrikaların olduğunu ve binlerce çalışanı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şimdi o fabrikalarda sadace 100-150 kişinin çalıştığını, göç verip, başka yerlere gittiklerini söyledi. Cumhuriyeti kuranların fabrikaları Anadolu'ya yaydığın ısöyleyen Kılıçdaroğlu, "Her tarafa fabrikalar, sanayi Anadolu'ya yayılsın ,insanlar iş bulup çalışsın diye. Çünkü onlar memleketi düşünüyorlardı, ceplerini değil. Bunlar geldiler her şeyi sattılar. Şimdi abileri çıkmış diyor ki; 3 yıldır ekonomi patinaj yapıyor, yeni mi farkına vardınız siz. Yuh çekmeyin. Sizden tek isteğim, tepkinizi sandıkta gösterin. Bu millet kavgadan bıktı, siyaset kavga, köşeyi dönme, zenginleşme aracı değli. Siyasetin görevi vatandaşın derdini çözmektir. Onlar kendi dertlerini çözdüler. Davutoğlu Erdoğan için, ben halk için, sizin için çalışırım" diye konuştu.
ANADOLU'YU DÜNYANIN İMRENDİĞİ MERKEZ HALİNE GETİRECEĞİM
İstanbul'da yüzyılın projesini hazırlayıp sunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Anadolu'yu bütün dünyanın imrendiği bir merkez haline getirecğim. Ankara'daki beyler bile 'bu proje yanlıştır' diyemiyorlar, söylemeyiyorlar. Çünkü biz bir proje sunarsak, her kuruşunu hesaplarız. Türkiye zengin ve güçü bir ülke. Yanlız bırakılan bir ülke olmaz. Biz güçlüyüz, ekonomide de güçlü olacağız. Yoksulumuz olmayacak, herkesin işi, aşı olacak" dedi.
BÜTÜN VATANDAŞLARIMI KUCAKLAYACAĞIM
Meydanı dolduran Kırıkkalelilere "Sizde bir emekliler parkı var. Emekliler kahveye gidiyor çay içemiyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Emekli, çiftçi, işsiz, geliri olmayan yoksul kardeşlerim. Devlet kinle, öfkeyle, ön yargıyla yönetilmez, akıl ve mantıkla, liyakatla, bilgi ve birikimle yönetilir. Devlet vatandaşlar arasında ayrım yapmaz herkesi kucaklar. O nedenle 4 yıl yetki verin, hiçbir vatandaşı ötekileştirmeyip bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım. Alın teri dökeceğim, emek harcayağım. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.