Kılıçdaroğlu, kadın basın mensuplarına karanfil verdi (2)

"AKP, ÖYLE ANLAŞILIYOR Kİ DAVUTOĞLU'NDAN ÇOK MEMNUN DEĞİL" Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Akyurt ilçesinde çorap fabrikasını ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Abdullah Gül'ün milletvekilliği...

07 Mart 2015 Cumartesi 13:45
Kılıçdaroğlu, kadın basın mensuplarına karanfil verdi (2)






"AKP, ÖYLE ANLAŞILIYOR Kİ DAVUTOĞLU'NDAN ÇOK MEMNUN DEĞİL"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Akyurt ilçesinde çorap fabrikasını ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Abdullah Gül'ün milletvekilliği adaylığı ile ilgili açıklamaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "O benim ilgi alanıma girmiyor. AKP, öyle anlaşılıyor ki Davutoğlu'ndan çok memnun değil. Yeni alternatif arayışlarına girmişler" dedi.

"BU İFTİRALARI ATANLARDAN HESABINI SORACAĞIZ"

Milletvekili Umut Oran'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı iddia edilen mesajlaşmalar ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Parti olarak bizim bir özelliğimiz var. Bize iftira edildiği zaman iftiranın peşine düşeriz ve onu yalanlamak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteririz. Umut Oran ile ilgili gerçekten, özür dileyerek söylüyorum ama, çok aşağılık ifadeler, iftiralar atıldı, o da ilgili kurumlara başvurdu. Biz parti olarak hem büyükelçiliğe hem ilgili kurumlara başvurduk, onlardan da biz parti olarak yanıtını bekliyoruz. Bu tür iftiralar yine atıldı. Bakın bizim tavrımız demokratik bir tavır. Atılan bir iftirayı açıkça çürütebiliyoruz, yargıya başvurabiliyoruz. Başvurmakta da kararlıyız. Bu iftiraları atanlardan hesabını soracağız. Benim merak ettiğim şu: Benzer iddialar, AKP yöneticileri hakkında ortaya konduğunda neden onlar ilgili kurumlara başvurmuyorlar? Çünkü iddiaların doğru olduğunu onlar da biliyorlar. İftiralar bize atıldığında biz bunu bütün belgeleriyle, dokümanlarıyla kanıtlıyoruz ve bunların yalan olduğunu söylüyoruz. Umut Oran ile ilgili bu iftiraları atanlar, o belgeleri düzenleyenler yargının önünde hesap vereceklerdir, bunun takipçisi olacağız. Hiç kimse merak etmesin, iftira ile uzun süre yol alınmaz" dedi.

"KENDİ SAVAŞ SANAYİNİZİ GELİŞTİRMENİZ GEREKİYOR"

Konya'da düşen askeri uçak ve F-4'lerle ilgili soruya Kılıçdaroğlu, "Bir şehit babasının söylediği cümleyi asla unutmayalım, 'Kendinize kaçak saray yaptıracağınıza yeni uçak alın' diye. Amerika'nın bile devre dışı bıraktığı bu uçakları hala biz kullanıyorsak, bu

kazaları olağan karşılamamız lazım. Siz bunları yapmıyorsunuz, eski uçaklarla pilotları uçuruyorsunuz sonra kazalar oluyor, sonra bunu da işin doğasına bağlıyorsunuz. Hayır işin doğasında değil bu. O onların kafasındaki anlayıştır. İşin doğasında olan şudur; uçaklar ya da her hangi bir malzeme belli bir süre kullanılır, ondan sonra o bırakılır, yerine yenisi alınır. Teknoloji gelişiyor, bilim gelişiyor. Dolayısıyla sizin kendi ordunuzun ihtiyaçlarına uygun yeni uçaklar almanız gerekiyor. Tankı, topu... Neyse bunların modernize edilmesi, yenilerinin alınması gerekiyor. Kendi savaş sanayinizi geliştirmeniz gerekiyor. Siz bunları bırakıyorsunuz, 'Kaza oldu, pilotlar öldü, bu işin fıtratında varmış.' Yok efendim, bu işin fıtratında yoktur. Fıtratta olan gerçekten bu işin fıtratını sorguluyorlarsa işin fıtratında olan insanın aklını kullanmasıdır. Allah'ın verdiği en değerli ögedir akıl, aklı kullanmamız lazım. Bunlar akıllarını kullanmak istemiyorlar, halkı kandırmak istiyorlar" diye konuştu.

"AKP, ÖYLE ANLAŞILIYOR Kİ DAVUTOĞLU'NDAN ÇOK MEMNUN DEĞİL"

Abdullah Gül'ün milletvekilliği adaylığı ile ilgili açıklamaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "O benim ilgi alanıma girmiyor. AKP, öyle anlaşılıyor ki Davutoğlu'ndan çok memnun değil. Yeni alternatif arayışlarına girmişler" dedi.

CHP'YE KAPATMA DAVASI AÇILACAĞI İDDİALARI

CHP'ye kapatma davası açılacağı iddiaları ilişkin Başbakan Davutoğlu'nun 'Mağduriyet edebiyatı yapılmasın, biz böyle bir şeye geçit vermeyiz' sözlerine Kılıçdaroğlu, "Onun geçit verip vermemesi, bizim için çok önemli değil, biz hakkımızı her yerde, her ortamda

ararız" dedi.

İŞÇİLERLE YEMEK YEDİ

Fabrikanın üretim ve paketleme bölümünde incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, fabrika sahibi Metin Güleç'ten bilgi aldı Kılıçdaroğlu daha sonra, çalışan işçilerle yemek yedi. Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile Ankara Milletvekili Sinan Aygün de eşlik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.