Kılıçdaroğlu: Mazotu 1.5 liradan vereceğiz, hem devlet, hem köylü kazanacak (3)

'KARARI TANIMIYORUM' DEMEK DOĞRU DEĞİLDİR CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'nin Bor İlçesi'nde kahvede vatandaşlarla sohbet ederken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin tutuklu Samanyolu Yayın Grubu Başkanı...

28 Nisan 2015 Salı 17:07
Kılıçdaroğlu: Mazotu 1.5 liradan vereceğiz, hem devlet, hem köylü kazanacak (3)






'KARARI TANIMIYORUM' DEMEK DOĞRU DEĞİLDİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'nin Bor İlçesi'nde kahvede vatandaşlarla sohbet ederken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin tutuklu Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile polislerin tahliye edilmesi için mahkemenin verdiği tahliye kararının ardından yaşananlarla ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Yargı kararlarının uygulanması lazım arkadaşlar. Demokratik ülkelerde bir mahkeme bir karar verdiği zaman bu karara herkesin uyması gerekir. Mahkemenin kararı yanlış ise onu kendi prosedürü içinde yargının bu kararı bu sorunu çözmesi gerekiyor. Asliye Hukuk Mahkemeleri, Sulh Hukuk Mahkemeleri, Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunun için var. Yargı kendi içinde sorunu çözer ve adaleti sağlar. Ama 'Bir mahkemenin verdiği kararı ben uygulamayacağım, çünkü o mahkeme kararını tanımıyorum' demek demokrasilerde olmaz doğru değildir. Bu anayasal bir suçtur. Bu adalete olan güveni de temelinden sarsar."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.