Kılıçdaroğlu: Mazotu 1.5 liradan vereceğiz, hem devlet, hem köylü kazanacak

Uğur MART- Adnan ÇELEBİ- Ali KADI/NİĞDE, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında üreticinin mazotu 1.5 TL'ye nasıl alabileceğini Niğde'deki mitinginde rakam vererek açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Petrolün...

28 Nisan 2015 Salı 14:07
Kılıçdaroğlu: Mazotu 1.5 liradan vereceğiz, hem devlet, hem köylü kazanacak






Uğur MART- Adnan ÇELEBİ- Ali KADI/NİĞDE, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında üreticinin mazotu 1.5 TL'ye nasıl alabileceğini Niğde'deki mitinginde rakam vererek açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Petrolün rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Çıkıp söylesinler 'Verdiğiniz rakamlar doğru değildir' diye. 1.21 kuruş. Biz kaçtan vereceğiz? 1.5 liradan vereceğiz. Zarar eden var mı? Yok. Kim kazanacak? Hem devlet kazanacak, hem köylü kazanacak" dedi.
Nevşehir'den karayolu ile Niğde'ye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, doğrudan mitingin düzenlendiği Kent Meydanı'na geçti. Kendisini karşılayan yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına CHP iktidarında Türkiye'deki yoksulluğu ve işsizliği bitirme sözüyle başladı.
Kılıçdaroğlu ayrıca diğer vaadleri için "Parayı nereden bulacaksın?" diye sorulduğunu, hepsinin kaynağının bulunduğunu belirtti, "Yeter ki siyaset zenginleşme aracı olarak kullanılmasın, köşeyi dönme aracı olmasın" dedi.

Herkesin ürettiğinin karşılığını alması sözü de veren CHP Genel Başkanı, "Çünkü ben siyaseti insan için yapıyorum, sizin için yapıyorum" diye konuşmasını sürdürdü. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Yeni bir başlangıca var mısınız?" diye sordu, refahı tabana yayan bir politika vaadini tekrarladı. Annesi ablası okuma-yazma bilmeyen 7 çocuklu bir ailenin ferdi olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, bugün CHP'nin genel başkanı olduğunu, bunu Atatürk'e ve cumhuriyete borçlu olduğunu da söyledikten sonra, "Tek arzum, tek ricam var. 7 Haziran'da mühürünüzü CHP logosunun altına gönül rahatlığı ile basmanızdır. Size güveniyorum. Ben de sözüm söz diyorum. Bayrağıma, ülkeme saygılıyım. Benim için yandaş yok, vatandaş var."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.