Kılıçdaroğlu'ndan kayıp kaçak bedeline sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elektrikteki kayıp ve kaçak bedeli konusunda hükümeti ve Enerji Bakanlığı'nı sert sözmlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu "Yargıtay da vatandaşı haklı buldu. Kaç lira sizden haksız yere alınan para 33 milyar lira. Yargıtay kararı çıktı. Bu paranın geri ödenmesi kararı çıktı. Meclise kanun getiriyorlar. 'O parayı almayalım. Yine hırsızlara iade edelim o parayı' diyorlar. Hesabını sonuna kadar soracağım. Hesabını sormazsak namerdiz. Sonuna kadar soracağız. Olayı ta İnsan Halkları Mahkemesi'ne götüreceğiz. Gücün kaçakçıya değil vatandaşa yetiyor. Kaçakçı senin ortağın" diye konuştu.

03 Mayıs 2016 Salı 17:49
Kılıçdaroğlu'ndan kayıp kaçak bedeline sert tepki






Kılıçdaroğlu'ndan kayıp kaçak bedeline sert tepki


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elektrikteki kayıp ve kaçak bedeline değinerek, "Bugünlerde TBMM'yi büyük bir ahlaksızlığa ortak etmek istiyorlar. Hepimizin evinde elektrik var. Faturalarda kayıp ve kaçak bedeli yazılıydı. Faturayı kime kesiyorlar, faturayı düzgün ödeyene. Git yakala kaçıranı bul, bir daha kaçırmasın. "Önemli değil" diyorlar. Faturayı kime keseceğiz, gariban vatandaşa. Kayıp kaçak bedeli geldiği zaman tüketici dernekleri mahkemeye gitti. "Ben niye bunu ödeyeceğim" diye. Mahkeme vatandaşı haklı buldu. Kim kaçırıyorsa onu bulun alın. Yargıtay da vatandaşı haklı buldu. Kaç lira sizden haksız yere alınan para 33 milyar lira. Yargıtay kararı çıktı. Bu paranın geri ödenmesi kararı çıktı. Meclise kanun getiriyorlar. 'O parayı almayalım. Yine hırsızlara iade edelim o parayı' diyorlar. Hesabını sonuna kadar soracağım. Hesabını sormazsak namerdiz. Sonuna kadar soracağız. Olayı ta İnsan Halkları Mahkemesi'ne götüreceğiz. Gücün kaçakçıya değil vatandaşa yetiyor. Kaçakçı senin ortağın" diye konuştu.

"2002 KASIM AYINDA ECEVİT'TEN HÜKÜMETİ DEVRALDIKLARINDA TÜRKİYE'DE TERÖR YOKTU"

Terör olayları ve gelen şehitlere ilişkin Kılıçdaroğlu, "Şehit haberlerinden hepimiz ortak acı duyuyoruz. Keşke bu ülkede barış olsa, anneler ellerine kına yakıp gönderse. Çocuğu askere gönderen anne eğer çocuğu güneydoğudaysa kalbi sürekli pıtpıt ediyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Şunu sakın unutmayın sakın anneler. 2002 Kasım ayında. Ecevit'ten hükümeti devraldıklarında Türkiye'de terör yoktu. Aradan 14 yıl geçti. Doğu ve güneydoğuda şehirlerimiz silah deposuna dönüştü. Her gün şehit var. Kilis yaşanamaz hale geldi. Suriye'den bombalar geliyor. Peki soru şu. Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Türkiye'yi bu hale, ülkeyi 14 yıldır yönetenler getirdi. Emevi Camii'ne gidip namaz kılacaklardı. Şimdi kaçacak delik arıyorlar. Beceriksizliklerinizi itiraf edin artık millet de öğrensin. Terör örgütü yuvalanırken valilere talimat verdiler sakın bunlara dokunmayın diye. 200 ton bomba şehirlere yerleştirilirken siz neredeydiniz? Bu hükümetin adı neydi? Bunu yapanlar terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlardı" ifadelerini kullandı.

"ŞEHİTLERİN HESABINI SORACAK BİR SAVCI ARIYORUM"

Kılıçdaroğlu, "Şehrin ortasında kamyonlarla Kalaşnikof dağıtıyorlar. Polis, jandarma 'Müdahale edeceğim' diyor, Vali diyor ki Ankara'dan haber geldi müdahale etmeyin. Namuslu, helal süt emmiş bir savcı arıyorum, şehitlerin hesabını soracak bir savcı arıyorum" dedi.

"KİLİS' ATILAN SİLAHLAR BUNLARIN GÖNDERDİĞİ SİLAHLAR"

Gaziantep'teki patlamalara ilişkin Kılıçdaroğlu, "Gaziantep'e bakın, terörün olmadığı yerdi. Bütün Ortadoğu'yu besliyordu. Şimdi Gaziantep'in ortasında bomba patlatıyorlar. O güzelim kenti terör batağının ortasına sürüklediler. Kim yapıyor? Bu işler akılla çözülür. Allah bize niye akıl vermiş? TIR'larla Suriye'ye silah gönderdiler. Kimse görmesin diye de üstüne ilaç koymuşlar. Açıkça savaş suçu işlediler. Müslüman'ı Müslüman'a kırdırmak için silah göndedirler. El Kaide'ye, IŞİD'e, El Nusra'ya gönderdiler. Şimdi Kilis'e atılan silahlar bunların gönderdiği silahlar. Döndü sonunda bizi vuruyor" dedi.

"GAZİLER SEKTÖRSE SEN DE GÖNDER ÇOCUĞUNU ASKERE"

Gazi ve şehitler için kanun teklifi önerisinde bulunan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Buradan bütün siyasi parti liderlerine sesleniyorum siz bir çalışma yapmadınız. Biz CHP olarak şehit ailelerini, gazilerimizi korumak istiyoruz. Dediler ki bedelliden elde edilecek gelir şehit aileleri ve gazilere verilecek. Hiç yapılmadı. Şehit ailelerine iş verildi, gaziler unutuldu. Gazilik sektör oldu dediler. Gazilerden şikayet ettiler. Gaziler sektörse sen de gönder çocuğunu askere. Böyle bir düşünceye biz evet demeyiz. Şehit yakınları ve gazilere sonuna kadar sahip çıkacağız. Bir kanun teklifi verdik, sağlık yardımlarından yararlanma… Bütün sağlık harcamaları devlet tarafından karşılansın diyoruz. Biz hazırız vatandaş olarak ödemeye hazırız. Milletvekilleri sağlık yardımından hangi koşullarda yararlanıyorsa, ek ücret ödemeksizin, bütün sağlık yardımlarından yararlanacaksınız. CHP iktidarında size ev de verilecek. Mülkiyeti size ait olacak.

BAŞBAKAN'A ÇAĞRI YAPARAK AÇIK ÇEK VERİYORUM BU KANUNU MECLİS'TEN GEÇİRELİM

Şehitlerin ve gazilerin çocuklarından sadece bir tanesine iş veriyorlar. Hani en az üç çocuk diyordun. Çocuklar arasında sen nasıl ayrım yaparsın. Gazilerimizin şehitlerimizin çocuklarının tamamına iş vereceğiz. Gazilerimizin tamamına 'Gazi yazan özel bir plaka verilmesi lazım. Yolda giderken o arabayı kullananın fark edilmesi lazım. İngiltere'de bir gazi mağazaya gittiğinde anons yapılır, "mağazamızı onurlandırdı" diye biz ise açlığa mahkum ediyoruz. Şehit eşine milletvekili eşi kaç para alıyorsa verilmelidir. Başbakan'a çağrı yapıyorum siz de şehit aileleri ve gazileri düşünüyorsanız gel beraber açık çek veriyorum bu kanunu Meclis'ten geçirelim. Gazilerimiz ve şehitlerimiz bizim için onur kaynağıdır ve her zaman onur kaynağı olmaya devam edecekleridir."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.