Kılıçdaroğlu'ndan STK yöneticilerine; Hepinizi Silivri'ye göndereceğim

Partisi'nin Ankara'da düzenlediği "Büyük Anadolu Buluşması"nda konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu "El kaldırıp indirmekle rejim değişmez" dedi.

04 Aralık 2016 Pazar 17:42
Kılıçdaroğlu'ndan STK yöneticilerine; Hepinizi Silivri'ye göndereceğim






Kılıçdaroğlu'ndan STK yöneticilerine; Hepinizi Silivri'ye göndereceğim

Ankara'da çok sayıda sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyeleriyle buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği "Büyük Anadolu Buluşması" toplantısında yaptığı açıklamada  "Hiç kimse şundan endişe etmesin, Mustafa Kemal ve arkadaşları nasıl Anadolu'nun, Trakya'nın bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele ettilerse ben dahil bütün arkadaşlarım, bütün Anadolu, Kuvayımilliye ruhuyla aynı mücadeleyi yeniden yapacağız. Sanıyorlar ki el kaldırıp indirmekle rejim değişecek. El kaldırıp indirmekle rejim değişmez" dedi.

KÜÇÜK BİR TOPLANTI VAR GELİRMİSİN DEDİLER GELDİM

Kılıçdaroğlu, hemşehri dernek ve federasyonlarının, Ankara Spor Salonu'nda ortaklaşa düzenlediği "Büyük Anadolu Buluşması"na katılarak konuşma yaptı. Sözlerine, "Efendim dediler ki 'Küçük bir toplantı var, oraya gelir misiniz?' 'Ben de olur gelirim' dedim. Geldim, burada farklı bir toplantı var. Gizli bir toplantı yapıyorsunuz herhalde, hepinizi Silivri'ye göndereceğim." diye espri yaparak başlayan Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaşların, Mevlanaların, Yunus Emrelerin hamuru olan Anadolu'nun insan sevgisiyle dolu olduğunu söyledi.Türkiye'nin büyük sorunlar yaşadığını belirten Kılıçdaroğlu, herkesin kafasında kaygıların olduğunu, ülkeyi düşünen her vatandaşın 'Ne olacak bu memleketin hali?' dediğini ifade etti.

En büyük arzusunun Türkiye'de inanç, kimlik, yaşam tarzı ayrımı yapmadan hep birlikte yaşamak, tasada ve kıvançta beraber olmak, hiç kimseyi ötekileştirmemek olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin güzel ve mübarek bir ülke olduğunu söyledi."Türkiye'de hep birlikte, bir arada kardeşçe yaşamak istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz? Hayır." diyen Kılıçdaroğlu, özgür, aç ve açıkta kimsenin olmadığı, hapishanelerde gazetecilerin, akademisyenlerin ve öğretmenlerin bulunmadığı, gencecik askerlerin linç edilmediği, demokrasinin kökleştiği, kadın ve erkeğin eşit olduğu bir ülkede yaşamak istediklerini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından, yarın bütçe görüşmelerinde bir konuşma yapacağını belirterek salondan ayrıldı.

"HİÇ KİMSE ENDİŞE ETMESİN"

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Hiç kimse şundan endişe etmesin, Mustafa Kemal ve arkadaşları nasıl Anadolu'nun, Trakya'nın bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele ettilerse ben dahil bütün arkadaşlarım, bütün Anadolu, Kuvayımilliye ruhuyla aynı mücadeleyi yeniden yapacağız. Sanıyorlar ki el kaldırıp indirmekle rejim değişecek. El kaldırıp indirmekle rejim değişmez. Bizim rejimimiz yani Cumhuriyet, yani Cumhuriyet'in kuruluşu el kaldırıp indirmeyle olmadı. Anadolu'nun, Trakya'nın sınırları birileri tarafından çizilmedi. Her metrekaresinde bu ülkenin insanlarının acısı, kanı, gözyaşı vardır, şehitlerimiz, gazilerimiz vardır, onlar bize yaşanacak bir Türkiye bıraktılar. Biz de evlatlarımıza, torunlarımıza yaşanacak bir Türkiye bırakacağız, bunun sözünü veriyoruz."

Kılıçdaroğlu, ekonomide kriz var diye "Yastık altındaki dolarları bozdurun?" çağrısının yapıldığını kaydederek, salonda kendisini dinleyen vatandaşlardan, yastığının altında dolar saklayanların el kaldırmasını istedi. Kılıçdaroğlu, parmak kaldıranları sayarak, "2-3 kişi öyle mi? Siz, millette para mı bıraktınız Allah aşkına? Milletin çoluk çocuğu işsiz." dedi.

"HEP BİRLİKTE KARDEŞÇE YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Milletin aklıyla oynandığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Eğer siz dolar bozduracak adam arıyorsanız, o ayakkabı kutularına dolar istif eden adamı bulacaksınız, ona söyleyeceksiniz. Hani telefon ediyordu ya 'Oğlum, dolarları bozdurdun mu?' diyor. 'Hayır babacığım, daha az miktarda kaldı.' diyor. 'Ne kadar kaldı?', '30-40 milyon avro kaldı.' Niye ona demiyorsun da 'Oğlum şu dolarları, avroları bozdur.' diye, dönüp millete soruyorsun? Milletin cebinde bırak avroyu, Türk lirası kalmadı. Çiftçiye bakın, alın terinin karşılığını almıyor. Esnafa bakın, doğru dürüst siftah yapamıyor. Sanayiciye, ihracatçıya bakın, herkes perişan vaziyette. Şimdi korkarım, ekonomik krizin faturasını da size çıkaracaklar, 'Niye paraları bozdurmadınız, ekonomik kriz geldi.' diye. Aldıkları rüşveti bozdursalar vallahi ekonomideki kriz biter. Aldıkları rüşveti, yolsuzluğu, çaldıkları dolarları, avroları bozdursalar Türkiye'de dolar sorunu olmaz."

 
Anahtar Kelimeler:
Büyük Anadolu Buluşması
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.