Kılıçdaroğlu; Türkiye'yi şaha kaldıracağız (3)

"CHP İKTİDARINDA REFAHI TABANA YAYACAĞIM" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya mitinginin ardından Düzce’ye geldi. Mitingin saat 19.30’da yapılması planlanırken, Kılıçdaroğlu saat 20.40 sıralarında mitingin...

29 Mayıs 2015 Cuma 23:02
Kılıçdaroğlu; Türkiye'yi şaha kaldıracağız (3)






"CHP İKTİDARINDA REFAHI TABANA YAYACAĞIM"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya mitinginin ardından Düzce’ye geldi. Mitingin saat 19.30’da yapılması planlanırken, Kılıçdaroğlu saat 20.40 sıralarında mitingin bulunduğu alana geldi. Kılıçdaroğlu, Anıtpark Meydanı’nda toplanan yaklaşık 25 bin kişiye hitap ederek, “Geciktiğim için kusura bakmayın, uzun bir yoldan geliyorum ama şunu unutmayın yüreğim sizinle beraber. 7 Haziran’da yaşanacak bir Türkiye’yi beraber kuracağız. 7 Haziran’da çok farklı bir Türkiye olacak. Yolsuzluğu bitiren, gençleri seven, geçlere güvenen bir iktidar, her evde huzur, her evde bereket olsun diyen iktidarı inşa edeceğiz. Siz büyük depremde büyük acılar çektiniz. 13 yıldır iktidardalar. Hastane sorununu çözdüler mi? Okul sorunu çözüldü mü? Bunlar hangi sorunu çözdüler? Cep sorununu çözdüler. Malı götürme işini hallettiler. CHP iktidarında refahı tabana yayacağım. Bakın 2B sorunu var halen çözülmedi. Oysa biz 3 kez kanun teklifi verdik, çözemiyorlar. Malı götürmekten vakit bulamıyorlar” dedi.
Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nu televizyon programında tartışmaya davet ederek, “Demokrasilerde elbette ki insanlar bir araya gelir ve tartışırlar. Ama kendisini akademisyen olarak tanımlayan Davutoğlu televizyonlarda benim karşıma çıkamıyor. 'Kılıçdaroğlu şöyle böyle yaptı' diyor. Ben de kendisine diyorum ki senin istediğin televizyonda, senin istediğin gazetecilerle bana soru sor, bende cevap vereceğim. Ben sana söz veriyorum 3 soru soracağım. Sen istediğin kadar sor. Cesaret edemiyor. İstersen ağabeyini de getir. Sorun yok” diye konuştu
BU ÜLKEDE KAYNAK SORUNU YOK
Ülkede kaynak sorununun olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Kimin Allah’a daha yakın olup olmadığını biz bilemeyiz. Benim derdim eve ekmek getirdi mi getirmedi mi? Benim derdim o. Ben herkesin inancına saygılıyım. Benim inancıma göre insan, Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımın üstünde yeri vardır. Ben bunları söylerken onlar koro halinde itiraz ediyorlar. ‘Ey Kılıçdaroğlu bu parayı nereden bulacaksın’ diyorlar. Beni bilmiyorlar, ben 27 yılını devlette para nasıl harcanır, bütçe nasıl yapılıra harcadım. Ben kul hakkı yenmez onlardan çok daha iyi biliyorum. Bu ülkede kaynak sorunu yok. Ülke zengin bir ülkedir, kaynakları var. Yandaşa para var, altın kaplı klozete, Mercedes’e para var, çerez dedikleri Mercedes’e de para var. Emekliye para deyince ‘Ey Kılıçdaroğlu kaynak nerede’ Kaynağı bulacağım emekliye vereceğim. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım. Koro halinde itiraz ediyorlar. Nasıl vereceksin diyorlar. Ankara’da ki bey ‘zulümdür’ diyor. Ben Düzce’den Ankara’da ki beye sesleniyorum; Sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de, ben işçiye 1500 lira verirken mi zulüm oluyor? Emekli kardeşim senin derdini ben çözeceğim. Asgari ücretli kardeşim senin derdini ben çözeceğim. Taşeron kardeşim derdini ben çözeceğim.”
YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİM

Yoksulluğun ne demek olduğunu bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, annelere seslenerek, şöyle konuştu:
“Annelerimiz dert ortağımızdır. Çocuklarının okula gitmelerini isterler. Benim annem de sizin gibiydi. Annemin özelliği okuma yazma bilmezdi. Belki koşullarımız sizden iyi. Ben milletvekili aylığı alıyorum. Size göre daha iyi imkanlarım var. 7 çocuklu aileden geliyorum. Diğer kardeşlerimin ne iş yaptığını kimse bilmez. Bu kardeşlerimden birisi bir ara bekçilik yaparken göründü. Ben de kendisine kızdım, ‘Bekçilik yapıyorsun alın teri ile para kazanıyorsun. Sorunumuz yok’. Yoksulluğun ne olduğunu biliyorum. Bir evde tencere kaynamaması ne demek biliyorum. 17 milyon yoksul var. 13 yılda çözemediler. Bana 4 yıl yetki verin. Bu coğrafyada hiçbir aile yoksul olmayacak. Yoksulluğu tarihe gömeceğim."
KUL HAKKI YEDİRMEYECEĞİM
Kılıçdaroğlu kul hakkı yemediğini, kul hakkı yedirmeyeceğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Böyle yönetim olur mu? ‘Ben yapacağım’ diyorum ‘nasıl yapacaksın?’ diyorlar. Meraklarını gidereyim; Ben hiçbir zaman sabahın altısında ‘Oğlum paraları sıfırladın mı?’ demeyeceğim. Benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacak. Benim bakanlarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak. Benim genel müdürlerimin evinde ayakkabı kutuları olmayacak. Ben kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim. O nedenle siyaseti zenginleşme aracı olarak görmem. Siyaset sorunları çözmektir. Konuşuyorlar ‘13 yılda yol yaptım’ diyorlar. Yol yapmayan hükümet var mı? Hükümetlerin varlık sebebi insanlar içindir. Sen yoksulluğu giderdin mi, işsizliği çözdün mü? Onlar yoksulluğu düşünmüyorlar, onlar cebini ve nasıl köşeyi döneriz diye düşünüyorlar."
Mutlu YUCA-Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, ()
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.