Kılıçdaroğlu; Türkiye'yi şaha kaldıracağız

Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN- Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya'da yaptığı konuşmada "Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye'yi şaha kaldıracağız, Türkiye'yi zenginleştireceğiz. Yüzyılın projesini...

29 Mayıs 2015 Cuma 17:02
Kılıçdaroğlu; Türkiye'yi şaha kaldıracağız






Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN- Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya'da yaptığı konuşmada "Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye'yi şaha kaldıracağız, Türkiye'yi zenginleştireceğiz. Yüzyılın projesini açıkladık. Mega proje. Türkiye'yi uçuracağım. Türkiye'yi bölgesinin en güçlü ülkesi yapacağım" dedi.
Kütahya Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık 'Başbakan Kemal' ve 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla kesildi. Yağmur altında alanı dolduran kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu sözlerine "Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" sözleriyle başladı.
Türkiye'de 8 milyon emeklinin bin liranın altında para aldığını, açlık sınırının ise 1349 lira olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Geçmişte şu ve bu gerekçeyle iktidar partisine oy verdiniz. 13 yılda ne oldu? Genç işsizlikte Avrupa birincisiyiz. Açlık sınırı bin 349 lira. 8 milyon emekli bin liranın altında aylık alıyor. Ben 8 milyon emekliye sesleniyorum. Bu hükümet seni açlığa, yoksulluğa mahkum etti" diye konuştu.
BEN SİZDEN BİRİYİM
Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen depremin ardından yapılan konutlarda oturanların taksitlerini ödemediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hiç kimse merak etmesin 8 Haziran yeni bir başlangıç olacaktır. Bu milleti borç batağından kurtaracağım. Sözüm sözdür. Size söz verdiler 'Kesinlikle yoksulluğu bitereceğiz' dediler. 17 milyon yoksulumuz var. Azalmadı arttı. Yasakları kaldıacağız dediler, dünyanın yasağını getiriyorlar. 'Yolsuzluğu bitireceğiz' dediler, hepsi köşeyi döndü. Faturayı şimdi siz ödüyorsunuz. İşsizlikle ödüyorsunuz. Dedim ki emekliye 2 maaş ikramiye vereceğim. İrtiraz ediyorlar emekliye bu para verilmez. Ben de diyorum ki sözüm söz vereceğim. Senin hakkını emekli kardeşim, savunan benim. Özelleştirme mağduğu kardeşim senin hakkını savunan benim. Yolsuzluklar yapılıyor. Bu ülkede çocuklar yatağa aç giriyor. Yoksulluğu bitirme konusunda söz veren, 4 yıl içerisinde bitireceğim diyen, söz veren tek lider benim, tek parti CHP. 17 milyon yoksulumuz var. İşsizliğin nasıl bir bela olduğunu çok iyi biliyorum. Onlar, Ankara'daki beyler çocuklarınızı, sizleri, evinizi, mutfağınızı unuttular. Ama sevgili anneler ben sizden birisiyim. Sizin evladınızım. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de onun gibi yaşıyorum. Benim çocuklarımın, kardeşlerimin gemileri, hanları, hamamları yok. Sizin neyiniz varsa benim de aynı şeylerim var. Ben sizden birisiyim."
13 YIL ÖNCE OY VERDİĞİNİZ BİR PARTİ YOK ARTIK

İktidar partisinin 13 yıl önceki parti olmadığını, buradaki insanların halkı değil kendilerini düşündüğünü öne süren Kemal Kılıçdaroğlu unları söyledi:
"O Ankara'daki beyler sizden koptular. 13 yıl önce oy verdiğiniz bir parti yok artık. Saraylarında oturanlar var. Altın klozetli tuvaletlerinde oturanlar var. Emekliye para verilir mi diyenler var. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım dediğim zaman bu işçiye zulümdür diyenler var. Kılıçdaroğlu diyor ki 'Ben yoksullu bitireceğim.' Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım dedim. Beni işverenlere şikayet ediyorlar. Asgari ücretle çalışan milyonlarca kardeşime sesleniyorum. Ayda 949 lira alıyorsun. Açlık sınırı 1349 lira. Yani sen açlık sırının altına bir maaş alıyorsun. Senin derdini en iyi ben bilirim. Senin için asgari ücreti bin 500 lira yapacağım. İtiraz ediyorlar. Bu para verilemez diye. Sen saraya parayı harcadın asgari ücreti düşünemezsin. Asgari ücretli bütün kardeşlerime sesleniyorum. Sizin için sözüm söz. Ankara'daki beyler çatlasalar patlasalar da asgari ücreti bin 500 lira yapacağım. Verdiğiniz para ne ya Allah aşkına, 949 lira. Bin 500 liraya çıkaracağız ona bile isyan ediyorlar, itiraz ediyorlar. Onun için söylüyorum. 13 yıl önce oy verdiğiniz parti bu parti değil. O zaman diyorlardı ki biz halktan yanayız, mazlumdan yanayız, diyorlardı ki biz garip gurebanın partisiyiz. Siz önce bu millete altın klozeti, tuvaleti anlatın bir bakalım. Bunun izahı yoktur. Bunlar 2002'de sizden oy isteyen insanlar değil. Bunlar değişti, bunlar farklı bir sınıfın bir partisi. Bunlar yoksulları ezilenleri savunmuyor sadece ve sadece kendi ceplerini düşünüyorlar, kendi yandaşlarını düşünüyorlar."
EMEKLİYE GELİNCE YOK, SURİYELİ'YE 5.5 MİLYAR DOLAR PARA HARCIYORLAR
Kendisinin 13 yıla ihtiyacının olmadığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu 4 yıl içerisinde her eve huzur ve bereket getireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "13 yıldır tek başına yönetiyorlar. 13 yılda bırakın derdimizi çözmeyi. 17 milyon yoksul yarattılar. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. 2 milyon Suriyelimiz var. Emekliye gelince para yok. 2 milyon Suriyeliye 5,5 milyar dolar para harcadıklarını söylüyorlar. Tepkinizi sandıkta göstereceksiniz. Sizi soyan, halkı soyan bir iktidardan hesabını soracaksınız. Demokrasi budur. Kılıçaroğlu diyor ki benim 13 yıla ihtiyacım yok 4 yıl yetki verin Türkiye'yi büyüteceğim, yoksulluğu bitireceğim" diye konuştu.
YOL YAPMAYAN HÜKÜMET YOK Kİ
İktidara gelen her hükümetin yol ve köprüler yaptığını anlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Diyebilirler ki iktidar bize yol yaptı. Yol yapmayan hükümet yok ki mecburen yapacak. Bakın bütün hükümetler yol yapmış, köprü yaptık, bütün hükümetler yapıyor zaten. Bir hükümetin kendi ülkesindeki varlık nedeni yoksulluğu bitirmektir, işsizliği bitirmektir. Bir hükümetin varlık nedeni emeklisini rahat ettirmektir. Bunu savunan tek parti biziz. CHP diyor ki Türkiye'yi şaha kaldıracağım, yoksulluğu bitireceğim, işsizliği bitireceğim. Ankara'daki beylerde duysun işsizliği bitireceğim. Diyorlar ya Kılıçdaroğlu bunu nasıl yapacak. Buradan söylüyorum. Benim sabahın altısında oğluma telefon edip oğlum paraları sıfırladın mı demeyeceğim, yok böyle bir şey. Benim bakanlarım birilerinin önünde yatmayacak, benim bakanlarımın çocuklarının evlerinde boy boy para kasaları olmayacak, benim genel müdürlerimin yatak odalarından ayakkabı kutularında paralar olmayacak. Sadece ve sadece halk için sizin için çalışacağım. Babamın bir vasiyeti var 'oğlum sen dik dur eğri belasını bulur' bu vasiyeti hiç unutmayacağım. Yeni bir, güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye'yi şaha kaldıracağız, Türkiye'yi zenginleştireceğiz. Yüzyılın projesini açıkladık. Mega proje. Türkiye'yi uçuracağım. Türkiye'yi bölgesinin en güçlü ülkesi yapacağım."
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından kalabalığa kırmızı karanfiller attı. Kılıçdaroğlu daha sonra karayoluyla Bilecik'e hareket etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.