Kılıçdaroğlu: Ya Baskıcı Rejimden Yana, Ya Da Özgürlükten Yana Oy Kullanacaksınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sultangazi mitinginin ardından eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte yaklaşık 1,5 saat gecikmeli olarak bir günde düzenlenen 3'üncü mitingi için Mersin'e geldi.

02 Haziran 2015 Salı 23:36
Kılıçdaroğlu: Ya Baskıcı Rejimden Yana, Ya Da Özgürlükten Yana Oy Kullanacaksınız






 

Kılıçdaroğlu: Ya Baskıcı Rejimden Yana, Ya Da Özgürlükten Yana Oy Kullanacaksınız

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sultangazi mitinginin ardından eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte yaklaşık 1,5 saat gecikmeli olarak bir günde düzenlenen 3'üncü mitingi için Mersin'e geldi. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde yaklaşık 40 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi şaha kaldıracaklarını söyledi.


Türkiye'nin 7 Haziran'da sandığa gideceğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
"7 Haziran sadece CHP için değil Türkiye için değil bütün dünya için çok önemli bir gün. 7 Haziran'da bir tercihte bulunacaksınız. Ya baskıcı rejimden yana, adaletsizlikten, yolsuzluktan, işsizlikten yana kullanacaksınız, ya da özgürlükten, demokrasiden işten, aştan insanlıktan uygarlıktan görkemli Türkiye'den yana oy kullanacaksınız. Önce seçim bildirgesi açıkladık kamuoyuna ezberleri bozuldu. Hiç beklemiyorlardı, CHP'nin Türkiye'nin bütün sorunlarına çözüm üreteceğini düşünemiyorlardı. Türkiye'deki sorunlara vakıf olan sorunları çözme konusunda en iyi çözümleri üreten bir CHP'yi gördüler ezberleri bozuldu. Sonra Merkez Türkiye Projesi ile Türkiye'nin geleceğinin nasıl yıldız olacağını sadece bölgede değil dünyada nasıl önemli bir marka olacağını gördüler kimyaları bozuldu. Karşımızda dağınık bozguna uğramış bir iktidar var. Ne söylediği ne yaptığı belli olmayan nasıl çözüm üreteceğini bilmeyen kendisi sorun olan bir iktidar Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretemez. Bütün Türkiye duysun, herkes duysun ve herkes şunu çok iyi bilsin. Davutoğlu Erdoğan için çalışır Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Sözüm söz, bu ülkenin var olan sorunlarını çözeceğim." 

 EZAN OKUNUNCA KONUŞMASINA ARA VERDİ 

    Akşam ezanı okununca konuşmasına ara veren Kemal Kılıçdaroğlu ardından sözlerine şöyle devam etti: "Önce refahı tabana yayacağız. Türkiye'nin her yurttaşı büyümeden kalkınmadan nasibini alacak. 2002'de net rakam veriyorum. Nüfusun yüzde biri Türkiye'deki toplam servetin yüzde 39'una sahipti. Yıl 2014 nüfusun yüzde biri Türkiye'deki servetin yüzde 54,3'üne sahip. Türkiye nüfusunun yüzde biri Türkiye nüfusunun yüzde 99'undan daha zengin. İşte Ak Parti'nin getirdiği adalet bu. Halkın kazanacağı refahının adil bölüşüleceği bir düzeni getireceğiz. 77 milyon yurttaşıma açık ve net söylüyorum. Bülent Ecevit'in geleneğinden geliyorum, ne diyorsa aynısını söylüyorum. Ne diyordu Bülent Ecevit; 'Ne ezen ne de ezilen insanca halkça bir düzen' diyordu. İnsanca halkça bir düzeni Türkiye'ye getireceğim. Çocukların yatağa aç girmediği işsizliğin yoksulluğun olmadığı bir ülkenin, adaletin, huzurun, barışın çiftçinin kazandığı bir Türkiye'nin mücadelesini veriyorum."
   Konuşmasının devamında seçim vaatlerini anlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından emekliye 2 maaş ikramiye, asgari ücretin 1500 TL olacağını, çiftçiye mazotun 1,5 liradan vereceğini anlattı. Kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde dünyaya geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, 7 kardeş olduğunu ve içlerinde sadece kendisinin üniversite okuduğunu kaydetti.
   CENNETİN ORTASINA CEHENNEM İNŞA ETTİRMEYECEĞİZ
   Kılıçdaroğlu, Mersin'de yapılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali'ne de değinip, "Cennetin ortasına cehennemi inşa ettirmeyeceğim. Dünya Enerji Ajansı raporu yayınlandı. Nükleer santral orada yapılırsa Mersin'in tarımı biter, kimse buradan ürün alamaz. Nasıl yaptıkları belli değil, mahkeme raporu bana gönder diyor göndermiyorlar. Dünya Enerji Ajansı'nın raporunu bütün dünya biliyor biz niye bilmeyeceğiz çünkü kusurlarını örtecekler. Ben tüm Mersin'iz nükleerden arınmış bir Türkiye'yi savunuyorum" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 02.06.2015 23:38
Anahtar Kelimeler:
ChpKemal Kılıçdaroğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.