Kılıçdaroğlu'nun PM listesinde kimler var? CHP PM yeni liste

Kılıçdaroğlu'nun listeye son anda dahil ettiği yeni isimler dikkat çekti. İşte CHP yeni PM ve YDK listesi

06 Eylül 2014 Cumartesi 19:59
Kılıçdaroğlu'nun PM listesinde kimler var?  CHP PM yeni liste






Kılıçdaroğlu'nun PM listesinde kimler var?

CHP PM yeni liste


CHP olağanüstü Kurultay'ı Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin belirlenmesiyle sona erdi. Kılıçdaroğlu'nun listeye son anda dahil ettiği yeni isimler dikkat çekti. İşte CHP yeni PM ve YDK listesi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için hazırladığı belirtilen belirtilen "Birlik ve Kardeşlik Listesi" delegelere dağıtıldı. Listede, Emrehan Halıcı ile Faruk Loğoğlu yer almadı.

Mehmet Bekaroğlu'nu Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan aday gösteren Kılıçdaroğlu'nun listesinde, gazeteci Enis Berberoğlu, Türkiye'nin ilk Kamu Güvenliği Müsteşarı Büyükelçi Murat Özçelik, gazeteci Tuncay Özkan ile Sivas olayları sırasında hayatını kaybeden Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok da yer aldı.

Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Ankara Milletvekili Levent Gök, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da bu listede yer aldı. Eski MYK üyesi Gülseren Onanç da yeniden aday gösterilen isimlerden.

Genel Başkan Yardımcıları Emrehan Halıcı ile Faruk Loğoğlu'nun yer almadığı listede, diğer genel başkan yardımcıları bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun listesinde, PM'de 23, YDK'da 8, BKYP'de 3 olmak üzere 34 milletvekili yer alıyor.

Buna göre, Kılıçdaroğlu'nun olduğu belirtilen Birlik ve Kardeşlik Listesi'ndeki PM adayları şunlar:

"Saliha Sera Kadıgil, Sena Kaleli, Ercan Karakaş, Haluk Koç, Ümran Köksüz, Bülent Kuşoğlu, Nihad Matkap, Ekrem Kerem Oktay, Gülseren Onanç, Kadir Gökmen Öğüt, İrfan Önal, Yasemin Öney Cankurtaran, Durdu Özbolat, Murat Özçelik, Tuncay Özkan, İhsan Özkes, Engin Özkoç, Faik Öztrak, Serpil Öztürk, Şafak Pavey, Şenal Sarıhan, Mehmet Ali Susam, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Zekeriya Temizel, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Halit Toraman, Elif Uzunşimşek, Hüseyin Yaşar, İdris Yıldız, Candan Yüceer, Alaattin Yüksel, Gürkut Acar, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Ezgi Akar, Yakup Akkaya, Zeynep Altıok, Enis Berberoğlu, Tekin Bingöl, Rana Bozkurt, Volkan Canalioğlu, Cemal Canpolat, İlhan Cihaner, Aytun Çıray, Gül Çiftçi, Zeki Eker, Ahmet Ertuğrul, Levent Gök, Didem Gültekin, Fevzi Gümüş."

Kılıçdaroğlu'nun 15 üyeden oluşan YDK listesinde yer alan isimler de şöyle:


Milletvekilleri İhsan Kalkavan, Tufan Köse, Mustafa Moroğlu, Ensar Ögüt, Ali Özgündüz, Serdar Soydan, Uğur Bayraktutan, Refik Eryılmaz ile Sumru Karaer, Sezgin Kaya, Ali Paşa Tan, Turan Aydoğan, Selahattin Balta, Saniye Barut, Selahattin Emre."

Öte yandan oylamanın başladığı kurultay salonunda farklı renklerde "anahtar listeler" de delegelere ulaştırıldı.

Kırmızı renkte "sol kanat örgüt anahtar listesi" yayınlanırken, Muharrem İnce'nin olduğu ifade edilen "Umudun anahtar listesi" de dağıtılıyor. Bu listede Hakkı Süha Okay, Tanju Özcan, Ümit Özgümüş, Zuhal Samlı, Süyehl Batum, Fikri Sağlar gibi isimler yer alıyor.
Son Güncelleme: 06.09.2014 20:05
Anahtar Kelimeler:
CHP PM Yeni Liste
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.