Konya'da TKP adayı üreticiye 'üretici' olduğunu hatırlattı

Türkiye Komünist Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Filiz Demirayak, hatalı tarım politikalarının üreticiyi vurduğu köylerde projeleriyle vatandaşların aklında derin izler bırakıyor. 

27 Mart 2019 Çarşamba 10:35
Konya'da TKP adayı üreticiye 'üretici' olduğunu hatırlattı






Konya'da Komünist aday rüzgarı: Tepki oylar TKP'ye 


Türkiye Komünist Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Filiz Demirayak, hatalı tarım politikalarının üreticiyi vurduğu köylerde projeleriyle vatandaşların aklında derin izler bırakıyor. 


Türkiye yerel seçimlerde sandık başına gitmeye hazırlanıyor. 4 gün sonra vatandaş sandıklara giderek muhtaronı, belediye başkanını seçecek. Süreci gerginleştiren liderlerin aksine, tabanda halkla buluşan genç adaylar yenilikçi fikirleri vatandaşları etkilemeyi başarmış gibi görünüyor. Merkezde yer alan geleneksel sağ ve sol siyasetçilere kızan vatandaşlar bu seçimde Büyükşehir oylarını TKP'ye yönlendirirse kimse şaşırmasın.

Bir zamanlar Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya'da, hatalı tarım politikaları, özelleştirmeler ve hızla kirlenen ekim alanlarında, vatandaşlar TKP'li Tunceli'nin Ovacık ilçesini, aynı partiden Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Zehra Filiz Demirayak'ın projelerini konuşuyor. 

TKP'NİN OVACIK BAŞARISI KONYA'YA ÖRNEK OLUR MU?

Konya ve çevresinde doğal yaşam alanlarının hızla tahrip edildiğini söyleyen Zehra Filiz Demirayak'ın üretime dayalı projeleri vatandaşların dikkatini çekiyor. Çevre duyarlılığı şimdilerde mahalle olarak anılan dağ köylerinde oya dönüşür mü bilinmez ama, bir bilinç oluşturmaya başlamış bile. 

Konya'nın tek emekçi ve solcu kadın aday olması, Konyalı genç kızlar, kadın ve köylüler nezdinde saygın bir yer edinmesine neden olmuş. Gittiği her köyde saygı ve hoşgörüyle karşılanıyor. Merkez partilerin ötekileştirdiği, Ak Parti ve MHP'nin vatan haini ilan ettiği kimi çevrelerin ise 'Marjinal' olarak yaftalayıp küçümsediği TKP Konya'da hiç beklenmedik bir başarıya imza atabilir. Merkez partilerin yıllanmış söylemlerine inat, TKP'ye şans vermek isteyen vatandaşlar Ovacık'taki başarılı yönetimin kendileri için umut olduğunu söylüyor...

Zehra Filiz Demirayak, fitne gittiği her yerde halka doğru mesajlar vermeyi ihmal etmiyor. Rantçılarla, fitne tohumu saçanlarla aynı gemide olmadıklarını söyleyen Demirayak "Zaten biz böyle bir gemiye de talip değiliz" diyor.


MODERN TARIM ŞEHRİ KURULMALI

Konya ve çevresinde tarım alanları ile doğal yaşam habitatının tahrip edildiğini söyleyen Demirayak, TKP'nin moder tarım ve üretim modeliyle kırsaldan şehirlere doğru gerçekçi üretim politikalarını hayata geçireceğini söyledi. Demirayak, iyigunler.net'e yaptığı açıklamada "Konya  uzun yıllardır tüm ülkenin tarım ihtiyacını karşılarken şu anda yedek parça üreten ve şehirlere yığılan bir kente dönüştü neden sehrimizi modern tarımın yapıldığı ve el ele ürettiğimiz bir yer haline donusturmeyelim? 31 mart yerel seçimlerde TKP'ye destek ve birlikte el ele mücadeleye cagırıyorum."

Haber: Baki Karataş

Son Güncelleme: 29.03.2019 07:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bahri yenice 2019-03-29 01:07:26

Konya da tkp bu secimde zehra filiz demirayak la gelecek seçimlere adeta güçlü bir zemin hazırlıyor gibi ... insanlarin sevgi ve hoşgörüsünü kazanan zehra filiz demirayak gelecek seçimler de toplumun ön yargısını kırmayı başardı. ..