Kurultay için MHP yönetimi 'Korsan' dedi

MHP Kurultay'ı yapılacak mı? MHP Genel Merkezi Tosya ve Gemerek mahkemelerinin verdiği kararı gerekçe göstererek Muhaliflerin girişimini Korsan Kurultay ilan etti,

03 Mayıs 2016 Salı 09:07
Kurultay için MHP yönetimi 'Korsan' dedi






Kurultay için MHP yönetimi 'Korsan' dedi

Milliyetçi Hareket Partisi'nde muhalifler kurultay süreci için yurt gezilerini sürdürürken Bançeli ve ekibi hukuki olarak tüm yolları tıkamaya çalışıyor. MHP Genel Başkanı süreci 'Korsan Kurultay' olarak adlandırırken, Gemerek ve Tosya’da mahkemelerin aldığı ihtiyati tedbir kararını ilgili kurumlara gönderilmesi talimatını verdi.
MHP Kurultayı yapılacak mı
MHP yönetimi, Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemelerinin aldığı ihtiyati tedbir kararına rağmen muhaliflerin olağanüstü kurultayda ısrarcı olması nedeniyle harekete geçti.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını Yargıtay'a taşıyan MHP Genel Merkezi, Gemerek ve Tosya'da mahkemelerin verdiği kararı İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileterek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

'KORSAN' KURULTAY

Parti avukatı Yücel Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, gerekli girişimlerin yapıldığını belirtti. Bulut, “Anayasa'nın 138/ son maddesi uyarınca 'Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez'” ifadelerini kullandı. Muhaliflerin 15 Mayıs'ta yapmayı planladığı kurultayı korsan olarak niteleyen Genel Merkez, bu hamlesiyle kurultayın yapılmasını önleyecek.

Öte yandan, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na 15 Mayıs'ta yapmayı planladıkları kurultaya ilişkin dosya veren ve gözetim isteyen Çağrı Heyeti'nin dosyası İlçe Seçim Kurulu tarafından 'parti içi mesele' olduğu gerekçesiyle iade edildi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.