Manisa Chp'den Genel Merkeze Ön Seçim Ültimatomu

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, ()- CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, 2015 genel seçimlerinde aday belirlemede ön seçim yönteminde kararlı olduklarını belirterek, kontenjan adayını kabul etmeyeceklerini açıkladı. Önümüzdeki hafta...

03 Kasım 2014 Pazartesi 18:51
Manisa Chp'den Genel Merkeze Ön Seçim Ültimatomu






Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, ()- CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, 2015 genel seçimlerinde aday belirlemede ön seçim yönteminde kararlı olduklarını belirterek, kontenjan adayını kabul etmeyeceklerini açıkladı. Önümüzdeki hafta ilçe başkanlarının imzalarıyla Genel Merkez'e bildiri göndereceklerini kaydeden Kaplan, "Kontenjan adayı koyarlarsa diğer milletvekili adaylarımızın hepsi seçimden çekilecek" dedi.
CHP Manisa İl Başkanlığı'nda 2015 genel seçimleri için şimdiden ön seçim sesleri yükselmeye başladı. CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, örgütün ön seçim konusunda çok kararlı olduğunu belirterek, üyelerle yapılacak bir ön seçimle, genel seçime daha güçlü gireceklerini söyledi. Manisa genelinde 25 bin üyenin olduğunu kaydeden kaplan, "Önseçim bu partinin geleneği olmalıdır. Özgürlük ve demokrasi vadeden CHP, adaylarını belirlerken de kendi içinde de iç demokrasiyi uygulamadır. Örgüt kendi dinamikleri içinden adaylar çıkaracaktır. 2011 genel seçiminde ön seçim sayesinde oyumuzu yüzde 60 arttırdık" dedi.
Önseçim isteklerinin yanı sıra kontenjan adaya da kesinlikle karşı olduklarını vurgulayan Kaplan, "Kontenjan kullanılmadan önseçim yapılması gerektiğine inanıyoruz. Kontenjan bizim kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Önümüzdeki hafta ilçe başkanları toplantısı yapacağız. Bu değerlendirmenin ardından Manisa'nın ne kadar kararlı olduğunu göstereceğiz. Genel merkeze bir talep noktasında değerlendirmemizi göndereceğiz. Manisa'da ön seçim yapılması, kontenjan kullanılmaması konusunda isteğimizi bildireceğiz" diye konuştu.
ADAYLARDAN TAAHHÜT ALINACAK

Kontenjan kullanılması halinde tepkilerini ortaya koyacaklarını dile getiren Kaplan, "Aday adayı olmayı düşünen kişilerden Manisa'da kontenjan kullanılırsa adaylıktan çekilmeleri konusunda bir taahhüt alacağız. Aynı kararlılıkla bunun arkasında duracağız" dedi.
Kaplan, ön seçim yapılması halinde aday adayı sayısının 60'ın üzerine çıkacağını öngördüğünü belirterek, diğer illerde de önseçim yapılması gerektiğini savundu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.