Mehmet Ali Şahin: Ak Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak isteyenlerin umudu HDP

Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ak Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak isteyenlerin en büyük umudunun HDP ve eş başkanları Selahattin Demirtaş olduğunu söyledi. Mehmet Ali Şahin,...

26 Mayıs 2015 Salı 20:12
Mehmet Ali Şahin: Ak Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak isteyenlerin umudu HDP






Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ak Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak isteyenlerin en büyük umudunun HDP ve eş başkanları Selahattin Demirtaş olduğunu söyledi.
Mehmet Ali Şahin, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Karabük’ün Yenice İlçesi ile Yortan Beldesi arasında bulunan Yenice Irmağı üzerine yapılan köprünün açılış törenine katıldı. Törende konuşan Şahin, HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Hakkari'deki havaalanı açılış törenine katılmamasını eleştirdi. Şahin, "Hakkari'de önemli bir havaalanının açılışı yapılıyor kendisi ortada yok. Hiçbir HDP’li milletvekili, Belediye Başkanı yok. Niye yoksunuz? Sanki oraya hizmet getirildi diye üzüntülerinden çatlayacaklar. 'Yöreme hizmet geldi' diye insan sevinir" dedi.
Terör örgütünün siyasi uzantısı olarak nitelendirdiği HDP'nin Ak Parti muhaliflerinin umudu olduğunu savunan Şahin, şöyle konuştu: "Ak Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak isteyenlerin en büyük umudu bu parti ve eş başkanları Selahattin Demirtaş. Barajı aşarlarsa Ak Parti’nin daha az milletvekili çıkaracağını hesap ediyorlar. CHP’si, MHP’si, tüm diğer partiler, o Pensilvanya’dan yönetilen örgüt ve illegal bir çok örgüt, 'HDP barajı aşsın, Ak Parti’ye zarar versin' diyor. Bunlar HDP’yi destekleyebilirler. HDP’nin başarılı olması için temennide bulunabilirler. Önemli olan sizin ne dediğinizdir. Sizin hangi partinin yanında yer alacağınız önemlidir. Onlar şu anda terör örgütünün uzantısı partinin yanında yer alıyorlar. Ben de aziz milletimizi Ak Parti’nin yanında olmaya davet ediyorum. Bu bir parti çekişmesinden çıkmış ülkenin bekası sorunu haline gelmiştir. Bu millete, bu devlete, bu bayrağa hep birlikte sahip çıkacağız."

Her devirde toplumların içerisinde 'Kurtoğulları' olduğunu söyleyen Şahin, 'Diriliş Ertuğrul' dizisinden örnek vererek, şöyle dedi: "Süleyman Şah’ı alaşağı etmek isteyen onun en yakın arkadaşlarından Kurtoğlu diye biri var. Amanos Dağları'nda Tapınakçıların Kalesi. Orada haçlı seferlerini düzenleyen bir zat. Onunla temasta, ondan para yardımı alıyor. Süleyman Şah’ı ve onun oğlu Ertuğrul’un başa geçmesini engellemeye çalışıyor. Ama engelleyemediler. Tarihi okuyanlar bilir. Ertuğrul daha sonra Anadolu’ya geldi. Onun oğlu Osman Gazi Osmanlı Devleti’ni kurdu ve bu devlet sonra koskoca bir imparatorluk oldu. Dolayısıyla Kurtoğulları olacak, ona yardım eden kara budaklar olacak. Ama amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Amanos Dağları'nda kayı boyunun önünü kesmeye çalışanlar şimdi Okyanus ötesinden Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Oradan aldıkları talimatlarla bu hareketin önünü kesmeye, Erdoğan’ın, Davutoğlu’nun önünü kesmeye çalışıyorlar ama avuçlarını yalayacaklar."
Şahin, konuşmasının sardından kendi isminin verildiği köprünün açılış kurdelesini kesti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.