Merve Kavakçı olayında bilinmeyenleri Hatipoğlu açıkladı

Türkiye'yi 28 Şubat darbesine götüren sürecin içinde gelişmeleri tetikleyen Merve Kavakçı'nın TBMM Genel Kurulu'na girişiyle ilgil ibilinmeyenleri ilk kez dönemin RP Genel Başkan Yardımcısı Hatipoğlu açıkladı.

29 Şubat 2016 Pazartesi 14:35
Merve Kavakçı olayında bilinmeyenleri Hatipoğlu açıkladı






Merve Kavakçı olayında bilinmeyenleri Hatipoğlu açıkladı

28 Şubat darbesinin perde arkası A Haber'deki Arka Plan programında mercek altına alındı. Programa konuk olan dönemin Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, 28 Şubatla ilgili bir gerçeği ilk kez anlattı.

Parti kararı gereği Meclis’e Merve Kavakçı'nın sonradan gelmesinin kararlaştırıldığını anlatan Hatipoğlu, "Ummadığımız bir anda Nazlı Ilıcak  Kavakçı'yı salona getirdi. Ne Refah Partisi ne de Meclis buna hazırdı. Provokasyonların başlangıç noktası budur" dedi.

“KAVAKÇI’YI ILICAK SALONA GETİRDİ”

‘Bütün Kuvvet Komutanları, 28 Şubat'ın paşalarının hepsi orada oturuyor, olayı bekliyor. Sanki Merve Hanım salona girdiğinde büyük olaylar olacak gibi bir algı oluşturuldu. Biz bu kararımızın üzerine çalışma yaparken, beklerken hiç ummadığımız bir anda Merve Hanım, Nazlı Hanımefendi’nin yedeğinde salona girdi. Ne Refah Partisi Kurulu buna hazır, ne Meclis oturumunu idare eden rahmetli Sekteoğlu buna hazır ve ortada bir mutabakat var. Biz tabi önce şok olduk. Çünkü, Merve Hanımla bu konuşulmuş ve girmemesi konusunda da parti kararı tebliğ edilmiş. Biz neye uğradığımızı şaşırdık. Ne oldu da Merve Hanım içeri girdi? Acaba parti değişik bir karar mı aldı? Bizim de haberimiz yok çünkü. Sonradan anlıyoruz ki, sayın Nazlı Ilıcak, Merve Hanım’a diyor ki, “Bu ne biçim bir iş, sen milletvekili değil misin, neden kuliste oturuyorsun? Hadi bakalım içeri girelim” diye alıyor ve getiriyor. Bütün bu provokasyonların, olayların başlangıç noktası budur.’


Son Güncelleme: 29.02.2016 14:38
Anahtar Kelimeler:
Merve Kavakçı Olayı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.