MHP Binasına Silahlı Saldırı

Sarıyer Armutlu Mahallesi'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim irtibat bürosunun bulunduğu sokakta yaşanan bayrak asma gerginliği sonrasında, büronun bulunduğu alana yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi silah kullanıp ateş açtı.

19 Nisan 2015 Pazar 23:21
MHP Binasına Silahlı Saldırı






 MHP Bürosuna Silahlı Saldırı

   Sarıyer Armutlu Mahallesi'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim irtibat bürosunun bulunduğu sokakta yaşanan bayrak asma gerginliği sonrasında, büronun bulunduğu alana yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi silah kullanıp ateş açtı. Sokakta güvenlik için bulunan bir polisin de silah kullandığı görüldü. Kimliği belirsiz saldırgan kaçarak izini kaybettirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi bugün Armutlu Mahallesi girişi Narin Köprüsü mevkiinde seçim irtibat bürosu açtı. İddiaya göre, öğlen saatlerinde araçla irtibat bürosunun önüne gelen kişiler partilileri tehdit etti. Bunun üzerine MHP'liler polise tehdit edildikleri yönünde ihbarda bulundu.
     POLİSİN ÖNLEM ALDIĞI SIRADA BİR KİŞİ HAVAYA ATEŞ AÇTI
İhbar üzerine polis irtibat bürosu önünde önlem aldı. Bu sırada irtibat bürosuna 200 metre kadar yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi ateş açtı. Silahını art arda ateşleyen saldırganın görüntüsü o sırada olay yerinde bulunan habercilerin kameralarına da yansıdı. Bir otomobilin arkasındaki saldırganın silahını havaya kaldırdığı sırada ateşlediği görüldü.
        POLİS DE SİLAH KULLANDI
Bu sırada büro önündeki partililer irtibat bürosuna yönelirken, güvenlik önlemi için olay yerinde bulunan bir polisin de karşılık vermek için silah kullandığı, silahını havaya yönelterek ateşlediği görüldü. Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken olay sonrası toplanarak ateş edilen yöne gitmek isteyen partililer polis tarafından engellendi. Olay yeri inceleme ekipleri de bölgeye sevkedildi. Ekipler boş kovanları belirleyip delil incelemesi yaptı. Mahallede polisin önlemini artırdı. 
MİLLETVEKİLİ ADAYI PINARBAŞI : BİZE KARŞI YAPILAN BİR SALDIRI VAR
Açılış nedeniyle büroya gelen MHP Milletvekili adayı Başbuğ Pınarbaşı "Burada hiç beklemediğimiz bir anda kimliğini bilmediğimiz bir grup tarafından bir saldırıya uğradık. Ama neticesinde güvenlik güçlerimiz burada. Biz bu memleketin demokrasi, barış içinde yönetilmesini istiyoruz. MHP geçmişten bugüne sistemin içinde kalarak demokratik yollarla kanunlara ve nizama uygun olarak siyaset yapma peşindedir. Ama bir takım güçler tarafından her zaman olduğu gibi provokasyona uğruyoruz. Teşkilatımız dipdiri ayakta bu süreci de geçirecektir. Henüz hiç birimiz bilgi sahibi değiliz. Bayraklarımızı kesmişler, afişlerimizi yırtmışlar. Bize karşı yapılan bir saldırı var. Şu an biz olayın mağduruyuz. Bıçaklarla saldırmışlar bunu duyduk. Emniyet güçlerinden gerekli bilgiyi aldıktan sonra gerekli açıklamayı yaparız. Birkaç arkadaşımız hafifçe yaralanmış." diye konuştu.
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI KARATAŞ'TAN AÇIKLAMA
MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Sarıyer'de partinin seçim irtibat bürosunun bulunduğu sokakta yaşanan olayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Türkiye tarihin en önemli seçimine hızla giderken huzursuzluk çıkarmaya çalışan karanlık odaklar boş durmamaktadır.Özellikle seçimin güvenliğini sabote etmeyi amaçlamış terör örgütleri provakosyona yatırım yaparak karışıklığı ve kaosu tırmandırmak emelindedirler. Kan ve terör lobisi Milliyetçi Ülkücü Hareketi hedef alarak Türkiye'yi ve özelde İstanbul'u gerilim ve husumete mahkum etmeyi planlamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul'da soğukkanlılığını ve sağduyusunu her şartta muhafaza edecektir. Hiçbir saldırı sataşma ve kışkırtma yürüyüşümüzü bozamayacaktır. Sarıyer'de partimizi ve dava arkadaşlarımızı hedef alan hain saldırının herhangi bir sonuç doğurması da mümkün değildir. Terörü meslek edinmiş mihrakların tahrik ve tacizleri gayesine ulaşamayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi sokakta değil sandıkta olacaktır. Şunu da herkes anlamadır ki sabrımızı test etmeye kimse cüret etmemelidir Milliyetçi Hareket Partisi'nin her oyunu bozmaya gücü yetecektir. Metanetimizi koruyarak kavga ve karmaşa planlayan çevrelere azami uyanıklılık göstererek her tuzağı aşacak her tezgahı faillerinin başına demokratik vasıtalarla geçireceğiz."
Son Güncelleme: 19.04.2015 23:23
Anahtar Kelimeler:
MHPSilahlı Saldırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.