MHP'de seçim barajı çatlağı; Bahçeli düşsün, Yalçın, gerek yok

Seçim barajının yüzde 10'un altına düşürülmesi çağrısı yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bu sözlerinin üzerinden iki gün sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "Barajın düşürülmesi düşüncemiz yok" dedi.

09 Kasım 2017 Perşembe 14:25
MHP'de seçim barajı çatlağı; Bahçeli düşsün, Yalçın, gerek yok






MHP'de seçim barajı çatlağı; Bahçeli düşsün, Yalçın, gerek yok

MHP lideri Devlet Bahçeli seçim barajının düşürülmesi gerektiği yolundaki açıklamasının ardından, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "Barajın düşürülmesi gibi bir düşüncemiz yok" dedi. Yalçın açıklamasında barajın düşürülmesine de karşı olmadıkları mesajını verdi. İYİ parti kuruluşunun ardından MHP'de yaşanan seçim barajı tartışmasına hükümet cephesinden de olumlu cevap gelmişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, seçim barajı ile ilgili olarak yeni açıklamalarda bulundu. Yalçın, "Doğrudan yüzde 10 barajı düşmeli gibi bir düşüncemiz yok. Konsensüs nerede sağlanırsa orada devam edilmeli" dedi.

Semih Yalçın'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

UYUM YASALARI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Genel Başkanın talimatı üzerine, uyum yasaları için bir çalışma başlatıldı. Ancak henüz taslak aşamasında. Bu taslak, karşıdan gelecek teklif üzerine masaya yatırılır. Önce siyasal iktidar teklifini partilere iletecek, beklentimiz bu.

SEÇİM BARAJI DÜŞMELİ Mİ?

Doğrudan "Yüzde 10 barajı düşmeli" şeklinde bir düşüncemiz yok. Konsensüs nerede sağlanırsa öyle devam edilmeli diyoruz.
Barajın acısını biz çektik ama buna rağmen MHP, teröre bulaşmış siyasi unsurların Meclis'e girmemesi için, bunu destekledi.
"Baraj korkusu" algısı, husumet besleyen belli çevrelerin algısı. Her baraj altı denildiğinde, baraj üstü olduğumuzu kanıtladık.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN AÇIKLAMASI

Sayın Başbakan, Genel Başkan'ın sözlerini doğru anlamış, yaptığı yorum bunu gösteriyor.

ERKEN SEÇİM

Büyük bir sistem değişikliği gerçekleşecek. 2 yılda anca yetişir düşüncesi içindeyiz. Bu durumda yeni bir seçim, yani erken seçim doğru olmaz.

DAR BÖLGE ÇÖZÜM MÜ?

Dar bölge Türkiye'nin yapısına uygun bir sistem değildir. Birinci gelen partinin dışındaki tüm oylar çöpe gider, temsilde adalet sağlayamazsınız. Mezhepçilik devreye girebilir, tarikatçılık devreye girebilir, bir bölgenin sadece para dağıtarak bile çıkabilir.
Sanıyorum bütçe görüşmelerinden sonra gündeme gelecek, yoğun bir şekilde tartışacağız, bundan da bir sonuç çıkacaktır.

SEÇİM İTTİFAKI

Seçim ittifakı gibi bir teklif gündemde yok, ne biz ilettik ne iktidardan geldi. Bir de nasıl bir ittifak? Kendi kimliğin, kendi parti programınla bir ittifak oluşturuyorsan, bunu demokrasilerde olmaz diye görmemek lazım.

"OFF SHORE" İDDİALARI

Sayın başbakan araştırılmasını bizzat kendisi istedi, o zaman mesele yok. Konu Meclis'e geldiğinde, MHP de yetkili organlarında görüşür, kararını verir.

İYİ PARTİ

Seçime az kaldı, 2019'un martında da kasımında da seçim var. Hep birlikte milletin karşısına çıkacağız. Yüzde 20 mi, yoksa yüzde 1 mi göreceğiz. Boylarının ölçüsünü alırlar. KAYNAK HABERTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.