MHP İstanbul Kongresi: Oy verme sırasında yumruklar konuştu..

MHP'nin Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan il başkanlığı kongresi sırasında kavga çıktı. Yumrukların konuştuğu kavga araya giren delegeler sayesinde büyümeden önlendi.

21 Mayıs 2017 Pazar 18:25
MHP İstanbul Kongresi: Oy verme sırasında yumruklar konuştu..






MHP İstanbul Kongresi: Oy verme sırasında yumruklar konuştu..

Milliyetci Hareket Partisi İstanbul 12 Olağan Kongresi'nin yapıldığı sırada, oy verme işleminin yapıldığı bölümde yumruklar konuştu. Kavga eden tarafların kapıştığı olay, araya giren delgelerin ısrarlarıyla güçlükle durduruldu. Kavganın çıkış nedeni konusunda açıklama yapılmazken, tek adayın katıldığı kongre sonucu, İl Başkanı Bülent Karataş seçimleri yeniden kazandı.


MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş'ın yeniden, tek aday olduğu MHP İstanbul 12´inci Olağan Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı

Kongre öncesinde salonun dışında toplanan partililer 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli', 'Devletin başına Devlet gelecek', 'Lidere sadakat şerefimizdir' şeklinde slogan attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongreye MHP Genel Başkan yardımcıları Edip Semih Yalçın, Celal Adan, İstanbul Milletvekilleri Ekmeleddin İhsanoğlu, İzzet Ulvi Yönter başta olmak üzere Ülkü Ocakları temsilcileri ile partillier katıldı.

ATATÜRK´E DİL UZATANLAR AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK"

Kongrede konuşan MHP Genel Başkan yardımcısı Celal Adan, "Atatürk´e dil uzatarak Türk milletine dil uzatmaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. 19 Mayıs´tan 29 Ekim´den intikam almaya çalışan işbirlikçi hainler karşılarında her zaman olduğu gibi bizleri, Türk milliyetçilerini bulacaklardır" dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin yurt içinde ve dışındaki Türk düşmanlarının varlığını deşifre ettiğini söyleyen Adan, "Ülkemiz yerel ve uluslararası bir ihanet çemberinin açık hedefi haline gelmiştir. Bu ihanet çemberinde yer alanların tam olarak ortaya çıkarılması onlardan hesap sorulması şarttır. İster iktidar ister muhalefet hangi siyasi partiye mensup olursa olsunlar bu ihanetlerin hesabı mutlaka sorulmalıdır. Allah´a şükür ki gerçek Milliyetçi Hareket Partili ülkücü kardeşlerim bu ihanet çemberinin içerisinde yer almamıştır" dedi.

"15 TEMMUZ DESTEKLEYİCİLERİ LİDERİMİZE KARŞI İNTİKAM HAREKETİ BAŞLATTI"

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş da konuşmasında "15 Temmuz FETÖ kalkışmasıyla hedeflenen vatanımızın parçalanma riski ve Türk milletinin bağımsızlığını kaybetme tehlikesi liderimiz Devlet Bahçeli´nin siyasi tecrübesiyle, sahip olduğu devlet aklı, dirayeti, milli basiret ve milli direnci sayesinde önlenmiştir. Ne var ki 15 Temmuz alçak darbesinin perde arkasının destekleyicileri, kalkışmanın hedefine ulaşamamasının yegâne müsebbibi olarak gördükleri liderimize karşı kin, öfke ve intikam hareketi başlatmışlardır" diye konuştu.

Aynı gün 41 ilde kongre düzenlediklerini vurgulayan Karataş "Yarım asırlık hareketimizin itibar ve vakarını mahkeme salonlarında FETÖ´cülere peşkeş çekmek için kuyruğa girdiler. Böylesi çürük ve çarıklara, riyakâr tiplere kahramanlık pâyesi vermeye kalkışan bazı arkadaşlar, oynanan senaryonun birer izleyicisi olmaktan öteye geçemedi" diye konuştu.

GERGİNLİK VE KISA SÜRELİ YUMRUKLAŞMA

Konuşmaların ardından salonun dışında hazırlanan sandıklarda delegeler oy kullandı. Bu arada, bazı kişiler arasında nedeni henüz bilinmeyen bir gerginlik ve kısa süreli yumruklaşma yaşandı, "lidere sadakat şerefimizdir´ sloganları duyuldu.

MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, yaşananlarla ilgili olarak, büyütülecek bir şey olmadığını, gerginliğin iki genç arasında çıkan kavgadan kaynaklandığını söyledi.
Son Güncelleme: 21.05.2017 18:37
Anahtar Kelimeler:
MHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.