MHP'nin İstanbul adayı Bedrettin Dalan mı?

MHP Ankara'da arayışlarını sürdürürken, İstanbul'da Bedrettin Dalan'ı aday göstermeye hazırlandığı iddiası tartışmalara neden oldu.

31 Ekim 2018 Çarşamba 12:53
MHP'nin İstanbul adayı Bedrettin Dalan mı?






MHP'nin İstanbul adayı Bedrettin Dalan mı?


Siyaset kulislerini karıştıran iddia. Milliyetçi Hareket Partisi'nin yerel seçimlerde İstanbul'dan ANAP'lı eski başkan Bedrettin Dalan'ı aday göstereceği iddia edildi. MHP kulislerinde ise Bahçeli'nin, hem medyayı hem de rakiplerini belirlenecek olan adaylarla ters köşeye yatıracağı konuşuluyor.


Yerel seçimlerde Ankara'dan Melih Gökçek'i aday göstereciği iddiası ile gündeme gelen MHP, İstanbul için de Bedrettin Dalan'ı adaylığa hazırlıyor iddiası ortalığı karıştırdı.

MHP kaynakları, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Bedrettin Dalan'ı düşündüklerini aktardı. Konuya ilişkin Bedrettin Dalan'dan açıklama geldi. Dalan, "Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Tekrar aday olmayacağım" dedi..

MHP kaynaklarından flaş bir bilgi aktarıldı. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimde MHP'nin İstanbul adayı olarak Bedrettin Dalan isminin düşünüldüğü belirtildi.

BEDRETTİN DALAN'DAN AÇIKLAMA

Bir TV kanalında canlı yayına bağlanan Bedrettin Dalan ise, "Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Tekrar aday olmayacağım" dedi.

DALAN: BU HABERE TEŞEKKÜR BİLE ETMEM

Yeditepe Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisini aday göstereceğine ilişkin haberleri yalanlayarak, "FETÖ kumpasından hâlâ yargılanıyorum. Bunları yaşamış bir adam olarak tekrar siyasete girmem için herhalde aklımı yitirmem lazım" dedi.


MHP kaynaklarına dayanılarak yapılan 'MHP'nin Bedrettin Dalan'ı İstanbul belediye başkanlığı için aday göstereceğine' dair haberlerin ardından açıklama yapan Bedrettin Dalan, "Asparagas haberlere kimse inanmasın" diye konuştu.


Dalan, bu habere teşekkür bile etmeyeceğini çünkü siyasetin dışında olduğunu ve tekrar girmeyeceğini defalarca söylediğini ifade etti.
Geçmişte İstanbul'a 5 yıl hizmet ettiğini anımsatan Dalan, şunları söyledi:

"5 yılın sonunda tam 11,5 seneyle yargılandım. Hepsinden beraat ettim, 1.5 sene sonra da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmaya başladım. Hala da yargılanıyorum. Yani FETÖ kumpasından hala yargılanıyorum. Bunları yaşamış bir adam olarak tekrar siyasete girmem için herhalde aklımı yitirmem lazım. Kaldı ki şu anda çok sevdiğim ve kendimi verdiğim bir uğraş dalındayım. O da bilim, ilaç üretme ve insanlığa hizmet… İnsanlığa hizmet siyaset üstü bir şeydir, beni de çok mutlu ediyor. Onun için bu asparagas haberlere kimse inanmasın. MHP'nin de böyle bir şey söylediğini tahmin etmiyorum, bir yerden bir şey uydurdular. Birisi bir şey uydurur herkes inanır ya… Yok öyle bir şey, gelse de kabul etmeyeceğim."

Dalan, 1984-1989 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmıştı.

 DAHA ÖNCE DE GÖKÇEK İSMİ DUYURULMUŞTU

MHP kaynakları daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Melih Gökçek'e teklif götürüleceğini aktarmıştı.

MHP lideri Bahçeli ise, teklif götürülmediğini, ancak Melih Gökçek'in aday olmak isterse şeref kazandıracağını ifade etmişti.

Bahçeli'nin sözlerine yanıt veren Gökçek, "Onore oldum, teşekkür ederim" ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "1994'ten beri yol arkadaşımız. Birlikte yürümeye devam edeceğimizi zannediyorum" demişti.
 

Son Güncelleme: 31.10.2018 10:41
Anahtar Kelimeler:
Bedrettin Dalan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.