MHP Samsun'da ittifak çatlağı: Başkan görevden alındı

Cumhur İttifakı'na aykırı davranışları gerekçesiyle MHP Samsun İl Başkanı görevden alındı, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta disipline sevk edildi. Erhan Usta konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

03 Ocak 2019 Perşembe 09:46
MHP Samsun'da ittifak çatlağı: Başkan görevden alındı






MHP Samsun'da görevden alma ve disipline sevk


Yerel seçimler öncesi AK Parti ve MHP teşkilatlarında yaşanan kriz durmak bilmiyor. MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Genel Merkez tarafından görevden alındı. MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta da disipline sevk edildi.

MHP'DEN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı görevden alınmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da Merkez Disiplin Kurulu'na sevki hususunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır" dedi.

MHP'Lİ USTA: BEN DİSİPLİNE SEVK EDİLECEK BİR ŞEY YAPMADIM

MHP yönetimi tarafından Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, kararı değerlendirdi. Usta, "Samsunlu seçmenlerimizin ve partimizin hukukunu korumaya çalıştım. Bütün yaptığımız bu. Ben disipline sevk edilecek herhangi bir şey yapmadım" dedi.

MHP'de Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı görevden alındı, Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın ise Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine karar verildi. Karar sonrasında değerlendirmelerde bulunan Usta, "Samsunlu seçmenlerimizin ve partimizin hukukunu korumaya çalıştım. Bütün yaptığımız bu. Ben disipline sevk edilecek herhangi bir şey yapmadım. Yaptığımız şeylerin parti politikalarımıza uygun olduğunu düşünüyorum. Hem de tabanın sesi olmaya çalıştım. Samsun Ak Parti İl Başkanı'nın açıklamasına bakılsın önce. Alaya alan, küçük gören bir açıklama var. Samsun'da ittifaka ihtiyaç sözünü aslında AK Parti İl Başkanı söylüyor. Bizim açıklamamız ona cevap mahiyetinde bir açıklamaydı" dedi.

ERHAN USTA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Geçtiğimiz ekim ayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için İYİ Parti'nin önergesi; CHP, HDP ve MHP oylarıyla Meclis'de kabul edilmişti. EYT önergesinin kabul edilmesinden sonra MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden almıştı.


 

Son Güncelleme: 03.01.2019 07:03
Anahtar Kelimeler:
MHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet şen 2019-01-03 15:37:25

MHPde artık kriz bitmez. emir komuta zinciri içinde biz aramızda anlaştık diyerek yarım asırlık partiyi getirdiğiniz hale bakın. utanç verici bir demokrasi anlayışının nesini savunuyorsunuz? Türkeş'in partisini bir önceki seçimde gömdünüz, AKP ile birleşin pisliğinizi temizleyin tam olsun