MHP’li Büyükataman: Erdoğan, Gül’den 4 kat fazla para harcadı

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevde bulunduğu 7 yıllık süre içinde 700 milyon lira harcadığını belirterek, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 12:05
MHP’li Büyükataman: Erdoğan, Gül’den 4 kat fazla para harcadı






MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevde bulunduğu 7 yıllık süre içinde 700 milyon lira harcadığını belirterek, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı makamına oturduğu günden bu yana, aradan bu kadar kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen Abdullah Gül'ün 7 yılda harcamış olduğu tutarın 4 mislini harcamış" dedi.
Bursa’nın merkez Nilüfer İlçesi Yaylacık Mahallesi’ndeki partisinin seçim bürosu açılış töreninde konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Erdoğan'ın kendisinden önceki cumhurbaşkanlarına benzemediğini belirten Büyükataman, şunları söyledi:
"Kendisinden önce cumhurbaşkanlığı makamında hizmet eden, aynı partinin kuruluşunda birlikte oldukları Sayın Abdullah Gül'ün o makamda bulunduğu 7 yıllık süre içerisinde harcamış olduğu para 700 milyon TL. Yani cumhurbaşkanlığına tahsis edilen miktar bu. 10 Ağustos 2014 tarihinden itibaren geçen bu süreye dikkatinizi çekmek istiyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı makamına oturduğu günden bu yana aradan bu kadar kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen Abdullah Gül'ün 7 yılda harcamış olduğu 700 milyon liralık tutarın tamı tamına 4 mislini aradan geçen sürede harcamış bulunuyor. Üzülerek ifade ediyorum bu harcanan bedelin 2.3 milyar lirası örtülü ödenek harcamaları. Yani hesabı sorulamayan, nereye gittiği belli olmayan, keyfi uygulamalarla heba edilen 2.3 milyar Türk Lirası’ndan bahsediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı farklı olduğunu, kimseye benzemediğini şu kısa dönemdeki uygulamalarıyla bile ne yazık ki ortaya koymuş bulunuyor."
Erdoğan’ın parti genel başkanı gibi hemen her gün bir yerde düzmece temel atma törenlerine katıldığı kaydeden Büyükataman, "Bu törenlerde muhalefete veryansın eden konuşmalarına ne yazık ki şahit oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluşundan bu yana oluşturulmuş olan bütün kurumları, kuralları ve geleneklerinde olmayan bu anlayışla ne yazık ki ayaklar altına almış bulunuyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.