Mhp'li Erdoğan'dan 'kobani Eylemleri' Sorusu

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemi ile TBMM'ne verdiği soru önergesinde, Kobani eylemlerinde hayatlarını kaybeden 42 kişinin katillerinin bulunup bulunmadığını sordu. MHP Muğla Milletvekili...

05 Kasım 2014 Çarşamba 17:11
Mhp'li Erdoğan'dan 'kobani Eylemleri' Sorusu






MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemi ile TBMM'ne verdiği soru önergesinde, Kobani eylemlerinde hayatlarını kaybeden 42 kişinin katillerinin bulunup bulunmadığını sordu.
MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen Kobani eylemleri ile ilgili TBMM'ne soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemi ile Erdoğan'ın sorduğu sorular şunlar:
"Ülkemizin çeşitli bölgelerinde terör örgütü yandaşlarının Kobani bahanesiyle gerçekleştirdiği eylemler neticesinde olaylar çıkmış, kamu düzeninin bozulmasına yönelik birçok eylem yapılmıştır. Bu eylemler sırasında 42 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, birçok işyeri ve özel mülk zarar görmüştür. 06.10.2014 ile 12.10.2014 tarihleri arasında meydana gelen olaylarda maddi zarara uğrayan vatandaşlarımızdan 5233 sayılı kanun kapsamında yapılan kaç başvuru vardır? Bu olaylarda hayatını kaybeden 42 vatandaşımızın faillerinden kaç tanesi yakalanıp adalete teslim edildi? 21.10.2014 tarihinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 'Ortaya çıkan zararların, zararı verenlerden tazmin edileceği' açıklaması yapılmıştır. Bu minvalde, hükümet yetkilileri tarafından başka zaman ve mekanlarda, benzer açıklamalarda bulunulmuştur. Bu açıklamalara binaen, şimdiye kadar zarar veren terör örgütü yandaşlarının kaç tanesinden, ne kadar zarar tazmin edildi."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.